Με το σχέδιο για ενοποίηση της Γερμανίας το 1989 παρομοίασε σήμερα ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο από της Ελλάδας από το ευρώ, το λεγόμενο και Plan B για την Ελλάδα

Με το σχέδιο για ενοποίηση της Γερμανίας το 1989 παρομοίασε σήμερα ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο από της Ελλάδας από το ευρώ, το λεγόμενο και Plan B για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά, για το αν υπάρχει σχέδιο από την ευρωζώνη, παρομοίασε την τρέχουσα συγκυρία με την ενοποίηση των δυο Γερμανιών.«Αν είχαμε δηλώσει εκ των προτέρων το σχέδιο ενοποίησης, όλοι θαείχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν», τόνισε.

«Το ερώτημα εάν υπάρχουν εναλλακτικές εάν ο κόσμος καταστραφεί ή αν όλα αποδειχθούν διαφορετικά από τις προσδοκίες, παρά τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, δεν θα έπρεπε να τίθεται σε υπεύθυνους πολιτικούς». υπογράμμισε, τονίζοντας ότι είναι ένα "άλυτο δίλημμα".

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι όπως είναι. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.

Βάιντμαν: Επιφυλάξεις για τη συνέχιση τη ρευστότητας του ELA

Ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Βundesbank), δήλωσε σήμερα ότι διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Ελλάδα καθώς, όπως υποστήριξε, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών δεν έχει βελτιωθεί.

Ο κ. Βάιντμαν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.

«Όπως γνωρίζετε, προβληματίζομαι σχετικά με τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας, λόγω του γεγονότος ότι οι τράπεζες δεν κάνουν τα πάντα, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση ρευστότητάς τους» ανέφερε σχετικά ο κ. Βάιντμαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.