"Ως πολίτες, δηλώνουμε εξοργισμένοι με το σχέδιό σας να χαρίσετε τα δάση της χώρας μας σε καταπατητές. Σας ζητάμε να αποσύρετε αμέσως το νέο δασικό νομοσχέδιο που επιβραβεύει την παρανομία και την αυθαιρεσία. Οφείλετε να προστατεύσετε τη δημόσια γη και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας για τις επόμενες γενιές"

"Ως πολίτες, δηλώνουμε εξοργισμένοι με το σχέδιό σας να χαρίσετε τα δάση της χώρας μας σε καταπατητές. Σας ζητάμε να αποσύρετε αμέσως το νέο δασικό νομοσχέδιο που επιβραβεύει την παρανομία και την αυθαιρεσία. Οφείλετε να προστατεύσετε τη δημόσια γη και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας για τις επόμενες γενιές".

Το αίτημα αυτό υπέγραψαν μέχρι τις 5.27 εχθές το απόγευμα 46.096 πολίτες, ενώ το σχετικό ψήφισμα με τις υπογραφές παρέδωσαν το μεσημέρι το WWF Ελλάς και η διεθνής οργάνωση Avaaz στον ειδικό γραμματέα της Βουλής για να το παραλάβει ο πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης, ενώ δόθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Ν. Ταγαρά.

Το σκανδαλώδες, όπως το χαρακτηρίζουν, και εξαιρετικά απειλητικό για το φυσικό περιβάλλον νομοσχέδιο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» εισήχθη χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και η συζήτησή του ολοκληρώνεται σήμερα. «Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου οφείλουν να επιδείξουν πολιτικό θάρρος και να ακούσουν την ελληνική κοινωνία στο αίτημα για ουσιαστική προστασία της ελληνικής φύσης. Η συντονισμένη επιχείρηση σαρωτικής υποβάθμισης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με πρόσχημα την οικονομική κρίση, πρέπει να λάβει τέλος. Η κοινωνία απαιτεί υγιές φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί τη βάση για την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και για μια πραγματικά ζωντανή οικονομία», υπογράμμισε η Θ. Νάντσου, επικεφαλής πολιτικής του WWF Ελλάς.

«Τα δάση της Ελλάδας είναι εθνικός θησαυρός που ανήκει σε όλους μας και πρέπει να προστατεύεται, όχι να ξεπουλιέται σε καταπατητές και εμπρηστές. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στέλνουν σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: 'Σώστε τα δάση μας'. Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και οι βουλευτές οφείλουν να ακούσουν τη συνείδησή τους και να κάψουν το νομοσχέδιο, όχι τα δάση μας», σχολίασε ο Σπ. Λημναίος από το Avaaz.

(www.avgi.gr, 20/12/2014)