Η συνεργασία των ομίλων ΓΕΚ/Τέρνα – Ελλάκτωρ – Κοπελούζου, η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, η Μηχανική, η ΕΛΜΙΝ του ομίλου Βαριδνογιάννη, τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας και 6 ακόμη τοπικοί εργολάβοι εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, για την έναρξη απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Ανάπτυξης με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης
Η συνεργασία των ομίλων ΓΕΚ/Τέρνα – Ελλάκτωρ – Κοπελούζου, η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης, η Μηχανική, η ΕΛΜΙΝ του ομίλου Βαριδνογιάννη, τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας και 6 ακόμη τοπικοί εργολάβοι εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, για την έναρξη απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Ανάπτυξης με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. 

Προς επιβεβαίωση, λοιπόν, του πρωινού δημοσιεύματος του energiagr. (βλ στο http://www.energia.gr/article.asp?art_id=29847) το ενδιαφέρον αποδείχθηκε μεγάλο, ενώ η σχετική πληροφόρηση φέρει και τον όμιλο Μυτιληναίου να συμμετέχει επίσης στην όλη διαδικασία, μέσω της συνεργασίας που είχε ήδη από την περίοδο του ατελέσφορου διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση με τον όμιλο της Ελλάκτωρ.  Το λιγνιτωρυχείο της Βεύης διαθέτει κοιτάσματα λιγνίτη της τάξης των 90 εκατομμυρίων τόνων, τα οποία μπορούν να τροφοδοτήσουν την λειτουργία επί 30 έτη μιας μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Επίσης, φαίνεται ότι υφίσταται, βάσει του Μεταλλευτικού Κώδικα, η δυνατότητα συνεκμετάλλευσης του παρακείμενου λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ στην Βεύη (η λεγόμενη «Βεύη 2» με 70 εκατ. τόνους λιγνίτη), ενώ ο νέος ιδιοκτήτης είναι πιθανό να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση της κατασκευής της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας στην Φλώρινα, στην οποία ενδέχεται να συμμετέχει μειοψηφικά και η ΔΕΗ.