Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Ο Λιγνίτης Εκθέτει τις Αδυναμίες της Πράσινης Μετάβασης

Ο Λιγνίτης Εκθέτει τις Αδυναμίες της Πράσινης Μετάβασης– Αυξημένη η Χρήση του στην Ε.Ε.     

Στις 5 Απριλίου 2022, η διοίκηση της ΔΕΗ παρέδιδε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ετήσιο σχέδιο παραγωγής των λιγνιτορυχείων της, που προέβλεπε το διπλασιασμό της. Είχε προηγηθεί η γνωστή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Κώστα Σκρέκα και του επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, στην οποία τέθηκε το θέμα της παράτασης λειτουργίας των εν ενεργεία λιγνιτικών μονάδων για το 2025 αντί για το 2023, όπως προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμα. Η αιτία για την υπανάχωρηση από τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ήταν, ασφαλώς, η αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης των ημερών μας με κάθε κόστος, ακόμη και περιβαλλοντικό.

Σωτηρία για Έργα ΑΠΕ σε Δάση και Δασικές Εκτάσεις

Την αποφυγή της απεγκατάστασης αδειοδοτημένων και λειτουργουσών μονάδων ΑΠΕ, με δυνατότητα επανυποβολής σχετικών αιτημάτων εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, από τους ενδιαφερομένους προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), για λόγους δημοσίου συμφέροντος. 
Ειδικότερα, σε ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που κατατέθηκε στη Βουλή και ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία της ΕΕ για τους κανόνες λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς 

ΥΠΕΝ: Επιδότηση 60% για τα Φωτοβολταϊκά στις Στέγες

Άμεση προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας είναι η μεγιστοποίηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα τη χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση αναλώνονται  οι προσπάθειες που καταβάλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας στο 4ο Συνέδιο  για τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας (Renewable & Storage Forum)

Δείτε ακόμη

Σε Άνοδο οι Τιμές του Πετρελαίου και το Κλίμα Αβεβαιότητας στην Αγορά  

Από το πρωί της Πέμπτης, 20 Οκτωβρίου, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου βρίσκονται εκ νέου σε ανοδική τροχιά, στον απόηχο της είδησης ότι η Κίνα ανακοίνωσε τη μερική χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία στην προσπάθειά των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19. Η απόφαση της κυβέρνησης της αχανούς ασιατικής χώρας να ελέγξει με κάθε τρόπο την πανδημία

Το Φυσικό Αέριο «Πάει» στο Ναύπλιο και το Άργος

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο, το οποίο παρέμενε σε στασιμότητα από το 2017, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», ανοίγοντας το δρόμο για την έλευση του φυσικού αερίου στο Ναύπλιο και το Άργος. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 15,3 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του ΕΣΠΑ.

Τη Δευτέρα το Webinar του IENE : “Ενεργειακή Κρίση και Τιμές”

Το Ινστιτούτο Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει ειδικό webinar με θέμα “Ενεργειακή Κρίση και Τιμές” την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.00-18.00. Στόχος του Webinar είναι η ανάλυση της παρούσας ενεργειακής κρίσης και των υψηλών τιμών που την χαρακτηρίζουν και των κρίσιμων αποφάσεων που καλούνται να πάρουν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να υπάρξει μια ομαλοποίηση στην αγορά.

Η Ρωσία Καταστρέφει Υποδομές Ενέργειας- Οι Ουκρανοί Ετοιμάζονται για Περιοδικά Blackouts

Ο στόχος της Μόσχας είναι να παγώσουν(κυριολεκτικά) οι Ουκρανοί. Χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τους Ουκρανούς να αρχίσουν να εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια μετά τις επιθέσεις των Ρώσων με πυραύλους και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε κρίσιμες υποδομές, καθώς η προγραμματισμένη κατανομή ηλεκτρικής ενέργειας άρχισε σε ολόκληρη τη χώρα χθες Πέμπτη. Οπως αναφέρουν οι FT, o Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι το 30% των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχει καταστραφεί. H κρατική εταιρεία ενέργειας Ukrenergo ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά μπαράζ επιθέσεων 

Μειωμένα έως και 38% τα Τιμολόγια Ρεύματος για τον Νοέμβριο

Από 30 έως και 38% χαμηλότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοινώθηκαν για τον Νοέμβριο από τους προμηθευτές χθες. Να σημειωθεί ότι η μείωση των τιμολογίων αντικατοπτρίζει τη σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα οι χρεώσεις που δημοσίευσαν οι πάροχοι ενέργειας είναι:

Κ. Χατζηδάκης: Η Κρίση Καθιστά Επιτακτικό το ''Πρασίνισμα'' της Ηλεκτρικής Ενέργειας

«Η εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και η εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο, καθιστά ακόμα πιο επιτακτικό, το πρασίνισμα της ηλεκτρικής ενέργειας και της ενέργειας συνολικότερα. Έτσι ώστε όχι μόνο να υπηρετήσουμε προφανείς περιβαλλοντικές ανάγκες, αλλά και να απαλλαγούμε τόσο από τον ρυπογόνο λιγνίτη, που μόνο προσωρινά έχει καταστεί σχετικά φθηνότερος, όσο και από την όποια

Στο ΦΕΚ η Απόφαση για τα Αποθέματα Καυσόξυλων, Πέλετ, για την Αποφυγή Φαινομένων Αισχροκέρδειας

Με στόχο την εποπτεία της αγοράς ως προς την επάρκεια των προϊόντων και αφετέρου στην παρακολούθηση των αποθεμάτων σε συνδυασμό με την τιμή πώλησής τους, για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την εξειδίκευση των ειδών, των υπόχρεων, των αρμόδιων αρχών, των κυρώσεων και της διαδικασίας υποβολής δήλωσης αποθεμάτων σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες και προσάναμμα (δαδί).

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}