Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Πακτωλός Φορολογικών Εσόδων από το Άλμα των Τιμών σε Πετρέλαιο-Φ. Αέριο

Πακτωλός Φορολογικών Εσόδων από το Άλμα των Τιμών σε Πετρέλαιο-Φ. Αέριο

Η διατήρηση των πολύ υψηλών τιμών των βασικών εμπορευμάτων και η ολοένα αυξανόμενη προσφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου προβλέπεται ότι θα ωθήσουν τις καταβολές φόρων από τον τομέα του upstream στο ιστορικό υψηλό των 2,5 τρισ. δολαρίων το τρέχον έτος, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2,1 τρισ. δολαρίων το 2011. Σύμφωνα με στοιχεία της Rystad Energy, η Σαουδική Αραβία θα είναι, φυσιολογικά, η κύρια οφελημένη από τις συνολικές ταμειακές ροές προς τα κρατικά ταμεία και ακολουθούν οι ΗΠΑ και το Ιράκ.

Ανοιχτό το Θέμα του Τρόπου Πληρωμής του Ρωσικού Φυσικού Αερίου

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ζήτημα του τρόπου πληρωμής του ρωσικού αερίου από την ελληνική πλευρά, έχοντας βέβαια ως δεδομένο ότι η πληρωμή στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογράψει η ΔΕΠΑ Εμπορίας αναμένεται μέχρι τέλος Μαΐου. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το μήνυμα που εξέπεμψε η ελληνική πλευρά είναι πως η χώρα μας είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Σύμφωνα όμως με πηγές με γνώση επί των εξελίξεων, η Ελλάδα φαίνεται να θέλει να κερδίσει χρόνο, περιμένοντας να δει τι θα κάνουν οι άλλες χώρες. Τονίζουν όμως πως εάν κοπεί η τροφοδοσία του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα υπάρχουν περισσότεροι κραδασμοί, σε σχέση με άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Βουλγαρία. 

«Συνήθης Εμπορική Πρακτική» κατά την ΡΑΕ, η Ρήτρα Αναπροσαρμογής- Διευκρινιστική Ανακοίνωση

Η επέλαση της ακρίβειας στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας έφερε στο φως μια «λεπτομέρεια» που αφορά στους οικιακούς λογαριασμούς του ρεύματος που κάνει, τελικά, όλη τη διαφορά. Την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί που λαμβάνουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν σαν αποτέλεσμα τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν να αποπληρώσουν το πολλαπλάσιο κόστος της ενέργειας. Η ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει πυροδοτήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρίσκεται στα λεγόμενα ψιλά γράμματα των συμβολαίων  των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και είναι αυτή που τους παρέχει 

Δείτε ακόμη

Μέχρι και 30% η Μείωση των Πωλήσεων στα Καύσιμα – Τι Λένε οι Πρατηριούχοι

Με την τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά να ξεπερνά τα 2 ευρώ, οι πρατηριούχοι προειδοποιούν για περαιτέρω συρρίκνωση των πωλήσεων στα καύσιμα εξαιτίας των υψηλών τιμών. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν οι πρατηριούχοι ζητούν μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τα καύσιμα. Παράλληλα, με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία να είναι ήδη ορατές στην ενέργεια αναφέρουν πως δεν φαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης των τιμών. «Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα έχουν επηρεάσει την παραγωγή το έχουμε δει επίσης στα καταναλωτικά αγαθά, είτε είναι εισαγόμενα, είτε παραγόμενα» αναφέρει στο Energia.gr o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτολογλου.

Η Aπειλή Πούτιν με τα Ρούβλια Αποπροσανατολίζει την Ευρώπη από το Πραγματικό Πρόβλημα

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει η συζήτηση σε Ελλάδα και Ευρώπη για την απαίτηση της Ρωσίας όπως όλες οι πληρωμές για τις εισαγωγές φυσικού αερίου να καταβάλλονται σε ρούβλια, το επίσημο νόμισμα της Ρωσίας, αντί σε ευρώ η σε δολάρια. Στην πράξη, και όπως καθορίζει το προεδρικό διάταγμα της 31/3, όλες οι πληρωμές εξακολουθούν να γίνονται σε ευρώ μέσω της Gazprombank, που έχει εξαιρεθεί 

Σκρέκας: «Θα Θέσουμε στις Βρυξέλλες το Θέμα των Πληρωμών Φυσικού Αερίου Χωρίς να Παραβιάσουμε τις Κυρώσεις»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε, σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια της χώρας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και τα πιο δυσμενή σενάρια, ενώ προανήγγειλε ότι την ερχόμενη 

Οι ΗΠΑ Δεσμεύουν 504,4 Εκατομμύρια Δολάρια για τη Μεγαλύτερη Εγκατάσταση Υδρογόνου στον Κόσμο στη Γιούτα

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ εξέδωσε υπό όρους δέσμευση για χρηματοδότηση χρέους έως και 504,4 εκατομμυρίων δολαρίων για έναν κόμβο υδρογόνου που σχεδιάζεται για την πόλη Δέλτα της Γιούτα για τη μετατροπή της ανανεώσιμης ενέργειας σε υδρογόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση την Τρίτη. Στους προγραμματιστές του Advanced Clean Energy Storage Project, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2025, περιλαμβάνονται η Mitsubishi Power Americas Inc. και η Magnum Development LLC.

Κοινοπραξία Smartenergy και Prodiel για Ηλιακά Έργα 4 GW στην Ισπανία

Η Ελβετική επενδυτική εταιρεία πράσινης ενέργειας Smartenergy Invest AG και η Ισπανική EPC με ειδικότητα στις ΑΠΕ Prodiel SL έχουν δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση (joint venture) για την ανάπτυξη έργων ηλιακών φωτοβολταϊκών άνω των 4 GW στην Ισπανία, ανακοίνωσαν σήμερα. Η κοινοπραξία, με το όνομα Greenfield PV, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με μια ομάδα άνω των 50 ειδικών

Διαγωνισμός για Νέα Φωτοβολταϊκά Έργα 1,12 GW στην Γερμανία

Νέο διαγωνισμό για μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα, με τη συνολική δημοπρατούμενη ισχύ να ανέρχεται σε 1.125 GW προκηρύσσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου της Γερμανίας.

Στα Ύψη η Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο «Εξοικονομώ 2021», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών. Συνολικά υποβλήθηκαν  87.578 αιτήσεις εκ των οποίων 40.145 κατατάσσονται ως «καταρχήν επιλέξιμες» και 47.433 ως «επιλαχούσες». 

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}