Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Στα Ύψη η Τιμή του Αργού - Βαθαίνει η Κόντρα του Ριάντ με τα Εμιράτα

Στα Ύψη η Τιμή του Αργού Μετά την Αποτυχία Συμφωνίας στον OPEC- Βαθαίνει η Κόντρα του Ριάντ με τα Εμιράτα

Στα ύψη κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς ο OPEC και οι σύμμαχοί του δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την παραγωγή τους για το επόμενο διάστημα. Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν την Δευτέρα το απόγευμα χωρίς να έχει ορισθεί ημερομηνία για την επανέναρξή τους. Το αποτέλεσμα ήταν η τιμή του Brent, του διεθνούς benchmark, να εκτοξευθεί στα 77,5 δολάρια το βαρέλι στην απογευματινή συνεδρίαση στο ICE του Λονδίνου στις 6/7, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών. Βασικός παράγοντας ανησυχίας είναι η έως τώρα η αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα

Περί Πράσινων Νησιών και Ηλεκτροκίνησης

Οι ενεργειακές ανάγκες των νησιών σε όλο τον κόσμο μέχρι πρότινος καλύπτονταν κατά κανόνα από το πετρέλαιο, τόσο για την ηλεκτροπαραγωγή με τους αυτόνομους σταθμούς, όσο και για τις μεταφορές και άλλες χρήσεις. Με την εξέλιξη των τεχνολογιών και ιδιαίτερα με το χαμηλό κόστος ηλεκτροπαραγωγής από την ηλιακή και αιολική ενέργεια πολλές χώρες θέτουν φιλόδοξους στόχους και αναπτύσσουν πολιτικές και μέτρα για υψηλή διείσδυση των ΑΠΕ τόσο για ηλεκτρικές όσο και για μη ηλεκτρικές χρήσεις. Παράλληλα η χρήση του ηλεκτρισμού επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως αφαλάτωση νερού, μεταφορές, θέρμανση κλπ. Αυτό οδηγεί στην απεξάρτηση από το ακριβό πετρέλαιο

Έρχονται τα Πράσινα Πιστοποιητικά, Νέο Χωροταξικό για ΑΠΕ – Ρύθμιση για Φωτοβολταϊκά Στέγης

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση ενός νέου ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ, το οποίο θα είναι πολύ πιο συγκεκριμένο, πολύ πιο αυστηρό, ώστε πραγματικά οι επενδυτές που πράγματι θέλουν να αξιοποιήσουν το αιολικό δυναμικό ή τον ήλιο ή ακόμα και τη γεωθερμία στη χώρα να ξέρουν πού μπορούν να κατασκευάσουν και τι μπορούν να κατασκευάσουν», τόνισε χθες από τη βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο ετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των φωτοβολταϊκών στέγης.

Δείτε ακόμη

ΔΕΣΦΑ: Επαύξηση Δυναμικότητας και Χονδρεμπορική Αγορά Φ. Αερίου τα Επόμενα Βήματα έως το Φθινόπωρο

Ο ΔΕΣΦΑ έβαλε μπροστά τις μηχανές για να ολοκληρώσει πριν από το τέλος του έτους, δύο σημαντικά project. To πρώτo αφορά στη διαδικασία επαύξησης δυναμικότητας που ανακοινώθηκε στις 5 του μήνα που τρέχει, και το δεύτερο στη δημιουργία της νέας χονδρεμπορικής αγοράς φ. αερίου στη χώρα, σε συνεργασία με το ΕΧΕ, την ΡΑΕ και το ΥΠΕΝ. Η διαδικασία επαύξησης δυναμικότητας πραγματοποιείται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το κεφάλαιο 5 του Ε.Κ. Νο. 2017/459 της 16ης Μαρτίου 2017, σχετικά με τα υφιστάμενα σημεία διασύνδεσης και τη δημιουργία νέων σημείων διασύνδεσης. 

 

Βάρος για ΔΕΠΑ το «Πάγωμα» της Ιδιωτικοποίησης της Εμπορίας - Καθυστερήσεις και Αγκάθια στις Αποκρατικοποιήσεις

Ο «παγωμένος» διαγωνισμός της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ο  οποίος έχει μετατεθεί για το φθινόπωρο, αποτελεί τροχοπέδη για τον επενδυτικό σχεδιασμό της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Κώστας Ξιφαράς μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στο 4ο συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών «αν και η ΔΕΠΑ έχει την υποστήριξη των μετόχων της στις αλλαγές που συντελούνται στον κλάδο, είναι φανερό ότι χωρίς την ιδιωτικοποίηση θα ήμασταν πιο τολμηροί».Ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ επεσήμανε ότι, τη στιγμή που συντελούνται δομικές αλλαγές στον ενεργειακό τομέα, και «όλος ο ανταγωνισμός πουλάει ηλεκτρισμό, αέριο, ηλεκτροκίνηση, δεν μπορείς να είσαι μόνο χονδρέμπορος».

Τα Προβλήματα στο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης στην Κακοκαιρία ‘’Μήδεια’’– Το Πόρισμα Του ΔΕΔΔΗΕ

Μπορεί το σύστημα ηλεκτροδότησης να «δοκιμάζεται» εξαιτίας της υψηλής ζήτησης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όμως πριν λίγους μήνες η χώρα μας «χτυπήθηκε» από ένα άλλο καιρικό φαινόμενο, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να μείνουν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Δεδομένο που δείχνει πως το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής θα «δοκιμάσει» στο μέλλον τις ενεργειακές υποδομές. Ειδικότερα, τον περασμένο Φεβρουάριο αρκετές περιοχές της χώρας επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια», με τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Το Τέλος του Κυπριακού;*

Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να έχει μιλήσει για ένα ήρεμο καλοκαίρι  στο Αιγαίο. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στο Κυπριακό. Το καλοκαίρι όχι μόνο δεν προβλέπεται ήρεμο, αλλά ο ελληνισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με επικίνδυνα τετελεσμένα, αρχής γενομένης από τα Βαρώσια. Η προ ημερών επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου  στα κατεχόμενα απεκάλυψε τα πραγματικά σχέδια των Τούρκων 

Ο Κόσμος Αποχαιρετά τον Ακριβό Άνθρακα- Ασύμφορες οι Νέες Επενδύσεις σε Μονάδες Παραγωγής με Χρήση του Καυσίμου

Eίναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης η οριστική παύση της χρήσης λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς αλλά και πολιτικούς λόγους, οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας, προεξάρχουσας της τωρινής, επιτάχυναν την απομάκρυνση από το ορυκτό καύσιμο του οποίου η επιλογή κατέστη ασύμφορη μετά την εκτίναξη των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων. 

Η ΔΕΔΑ Ανοίγει το Δρόμο του Φ. Αερίου στην Αν. Μακεδονία & Θράκη- Τα Φιλόδοξα Σχέδια της Διοίκησης  

Σε μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την 1η Ιουλίου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σηματοδοτήθηκε η έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, που αφορά στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της χώρας. Ο συμβολισμός έγκειται στο γεγονός ότι η εκκίνηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της ΔΕΔΑ πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου το φυσικό αέριο θα πάει σε έξι πόλεις: την Ξάνθη, την Δράμα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Ορεστιάδα.

Ιστορικά Υψηλές Τιμές στην Ελληνική Αγορά Ηλεκτρισμού για μία Ακόμη Φορά       

Ως αποτέλεσμα της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης, συνέπεια των υψηλών θερμοκρασιών, η μέση Τιμή Εκκαθάρισης της Αγοράς (ΤΕΑ) κατέγραψε σημαντική αύξηση και το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}