Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Το Δυσαναπλήρωτο Ενεργειακό Κενό

Το Δυσαναπλήρωτο Ενεργειακό Κενό

Ως γνωστόν, η φύση απεχθάνεται το κενό και αργά η γρήγορα σπεύδει να βρει τρόπους να καλύψει τα όποια ανοίγματα είτε στον ηλεκτρονικό μικρόκοσμο των «ατόμων» είτε στον ορατό κόσμο του πλανήτη Γη και γενικότερα του σύμπαντος. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα σε αυτό που αποκαλούμε ενεργειακές αγορές είτε αυτές αφορούν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ή τον ηλεκτρισμό.

Ενδιαφέροντα Συμπεράσματα από την Επίσημη Παρουσίαση του «Greek Energy Directory 2021» του Energia.gr

Παρουσιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου 2021 σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ, το «Greek Energy Directory 2021» που εξέδωσε το energia.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Στην εκδήλωση που έγινε με την υποστήριξη και σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Πτώση των Τιμών του Πετρελαίου Προβλέπει ο ΙΕΑ

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παραμένει «σφιχτή», αλλά μια ανάπαυλα από το ράλι των τιμών θα μπορούσε να βρίσκεται στον ορίζοντα. Σε αντίθεση με τα όσα ειπώθηκαν στη Διάσκεψη Κορυφής για την κλιματική αλλαγή (COP26) στη Γλασκώβη, αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι η ζήτηση μειώνεται, αλλά μάλλον λόγω της αυξανόμενης προσφοράς πετρελαίου, επισημαίνει στην τελευταία μηνιαία Έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), η οποία αναφέρεται στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και δημοσιεύτηκε χθες (16/11). Μετά από άλλη μια έντονη πτώση των πετρελαϊκών αποθεμάτων τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι τιμές αναφοράς του αργού πετρελαίου

Δείτε ακόμη

Μόνο Λόγοι Εθνικού "Συμφέροντος" θα Επιτρέψουν τις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης το είπε ξεκάθαρα πριν από μερικά βράδια, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, ότι στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης του Ομίλου και της στροφής σε πιο πράσινες δραστηριότητες, επιστράφηκαν στο Δημόσιο οι παραχωρήσεις που κατείχε στον Πατραϊκό. Βέβαια, είχε προηγηθεί η αποχώρηση των ΕΛΠΕ και από τις χερσαίες παραχωρήσεις σε Άρτα-Πρέβεζα. Είναι ομολογούμενως πολύ διαφωτιστική η ιστορία του ξηλώματος του πουλόβερ με τους υδρογονάνθρακες στη χώρα, καθώς αναδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την σχεδόν απόλυτη αποστροφή της ελληνικής Πολιτείας προς κάθε τι που σχετίζεται με τα ορυκτά καύσιμα.

Aλ. Σδούκου στην Παρουσίαση του Greek Energy Directory: "Ποτέ δεν Έγιναν Τόσα Πολλά σε Τόσο Λίγο Χρόνο"

Η Ελλάδα πέτυχε να συγκρατήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας σε ανεκτό επίπεδο, ενώ κατάφερε να ολοκληρώσει κομβικά έργα στον τομέα της ενέργειας στο διάστημα της τελευταίας διετίας. Αυτά είπε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε με αφορμή την παρουσίαση της νέας έκδοσης του Greek Energy Directory που επιμελήθηκε το Energia. gr υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ)

Επιλεκτικές Κυρώσεις και Ρωσικές Εξαρτήσεις

Νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας λόγω της μεταναστευτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στα σύνορα με την Πολωνία αποφάσισε η ΕΕ σε μια επίδειξη ταχύτητας που πραγματικά δεν μας έχει συνηθίσει. Το καθεστώς Λουκασένκο έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των «27» μετά τις  εκλογές παρωδία τον Αύγουστο του 2020. Και οι Βρυξέλλες έχουν εξαντλήσει την αυστηρότητά τους. Εκ του ασφαλούς, διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν και πολλά  να χάσουν. Η απειλή του Μινσκ ότι θα κλείσει τις στρόφιγγες αερίου προς την Ευρώπη έπεσε στο κενό, επειδή απλούστατα δεν το ήθελε η Μόσχα. 

ΣΕΒ για COP26: Παρά τις Βελτιώσεις, Παραμένει η Απόσταση Στόχων Από Χώρα σε Χώρα – Απειλεί Κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας η «Διαρροή Άνθρακα»

Τον κίνδυνο «διαρροής άνθρακα», δηλαδή, της μεταφοράς επενδυτικών δραστηριοτήτων σε περιοχές χωρίς (ή με μικρότερες) κλιματικές απαιτήσεις, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Special Report του για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις (βλ. εδώ), αναφέροντας

Γ. Ιωάννου στην Παρουσίαση του Greek Energy Directory: "Το 2022 Ξεκινά το Σύστημα Συνεχούς Διαπραγμάτευσης"

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία που συνοδεύτηκε και από ειδήσεις, ο καθηγητής. Γιώργος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (EnEx) προέβη σε μια συνοπτική παρουσίαση των επιτευγμάτων της εταρείας κατά τα τρία έτη από την έναρξη λειτουργίας της, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις κινήσεις και τις προοπτικές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αμέσως μετά την εισαγωγή του target model. Ξεκινώντας το χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ενεργειακού οδηγού "Greek Energy Directory 2021" που εξέδωσε το energia.gr, υπό την αιγίδα του ΙΕΝΕ, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε σε μια προσωπική στιγμή. Είπε ότι έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια από την πρώτη παρουσία του ως διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού χρηματιστηρίου ενέργειας και πως αυτή ήταν πάλι σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης.

Το Στοίχημα της Ενίσχυσης των Νοικοκυριών Μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων

Η ενεργειακή κρίση των τελευταίων μηνών, με την Ελλάδα να έχει για πολλές ημέρες την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στην Ευρώπη έχει θορυβήσει τα νοικοκυριά και την ελληνική κυβέρνηση. Έχει κινητοποιήσει όμως και ομάδες πολιτών που θεωρούν πως ουσιαστική στήριξη των ενεργειακά

Πρόεδρος ΕΒΕΑ στην Παρουσίαση του Greek Energy Directory: "Να Αναζητηθούν Έγκαιρα οι Κατάλληλες Λύσεις για το Μέλλον της Ενέργειας στην Ευρώπη"

Η νέα έκδοση του Ελληνικού Ενεργειακού Οδηγού 2021 (Greek Energy Directory 2021) συμπίπτει με μια περίοδο υψηλών προκλήσεων στο χώρο της ενέργειας, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. "Η κλιματική κρίση, απαιτεί την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης" είπε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση που πραγματοποό9ηθηκε χθες σε κεντρική αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού  Επιμελητηρίου Αθηνών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Γιάννης Μπρατάκος. 

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}