Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Στα Ύψη oι Τιμές Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη

Στα Ύψη oι Τιμές Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη με τα Βέλη να Στρέφονται Κατά της Ρωσίας

Εδώ και δύο ημέρες έχουμε κατακλυστεί από δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ που αναφέρονται στην ραγδαία άνοδο των τιμών φυσικού αερίου, κυρίως στις Ευρωπαϊκές αγορές, και πως αυτό οφείλεται στην μείωση των παρεχόμενων ποσοτήτων αερίου από την Ρωσική Gazprom προς τους ευρωπαίους πελάτες της

 

ΔΕΗ: Ενισχύει το Χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ με Πλωτά Φωτοβολταϊκά και Έργα Αποθήκευσης Ενέργειας

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στη ΔΕΗ στο κομμάτι της ενίσχυσης των ΑΠΕ, επιβεβαιώνοντας τη στροφή της εταιρίας στην «πράσινη» ενέργεια.  Σε φωτοβολταϊκά και έργα αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να ρίξει το βάρος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα. Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 230MW στην Πτολεμαΐδα, ενώ αναμένεται η έναρξη το γ’ τρίμηνο του 2021 της κατασκευής φωτοβολταϊκών 50MW, στη Μεγαλόπολη.

Καύσωνας και Δικαιώματα Ρύπων "Χειραγωγούν" τις Τιμές Χονδρικής στην Ελλάδα - Αντίστοιχη Εικόνα και σε Άλλες Χώρες της Ευρώπης

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την αγορά για τις υψηλές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη σε ορισμένες διευκρινίσεις, εξηγώντας πως το φαινόμενο παρατηρείται σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και παρατηρώντας πως οι εγχώριες τιμές είναι αντίστοιχες με εκείνες αρκετών άλλων κρατών. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη οι τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρισμού διαμορφώνονται, εσχάτως, σε υψηλά επίπεδα, με τον μέσο όρο στην ελληνική αγορά της επόμενης ημέρας να ανέρχεται σε 101,82 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε ακόμη

Έρχονται νέα Κριτήρια για το Νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Νέα κριτήρια προτεραιοποίησης των αιτήσεων θα προβλεφθούν για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που αναμένεται να ανοίξει τις ψηφιακές του πύλες το ερχόμενο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με τα όσα προγραμματίζει το ενεργειακό επιτελείο της κυβέρνησης, τα καινούργια και πιο στοχευμένα κριτήρια θα αφορούν στην παλαιότητα του κτιρίου, στους βαθμούς ενεργειακής αναβάθμισης από τις επιδοτούμενες παρεμβάσεις, στο εισόδημα του νοικοκυριού, στον αριθμό των μελών του νοικοκυριού που επιδοτείται, καθώς και στην ενέργεια που καταναλώθηκε την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, θα λαμβάνονται υπόψη οι κλιματολογικές συνθήκες, δηλαδή οι λεγόμενες βαθμοημέρες, για κάθε περιοχή της χώρας.

Μέχρι το 2050 το 45% των Ευρωπαίων θα Μπορούσε να Παράγει τη Δική του Ενέργεια από ΑΠΕ

Όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά σε μια σειρά από άρθρα στο Energia.gr ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων έχει μεγάλη απήχηση στη χώρα μας, ωστόσο προβλήματα που εστιάζονται στο θεσμικό πλαίσιο, καθώς και η απουσία χρηματοδοτικών εργαλείων δημιουργούν ένα «γκρίζο» τοπίο για το μέλλον τους. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει συντονιστικό όργανο των ενεργειακών κοινοτήτων σε αντίθεση με την Ευρώπη

Η ΕΤΕπ Χρηματοδοτεί με 330 εκατ. Ευρώ την Αναβάθμιση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού της ΔΕΗ

Υπογράφηκε χθες στην Αθήνα η νέα σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που αφορά στην εκταμίευση δόσης 100 εκατ. ευρώ από την ανοικτή πιστωτική γραμμή, 20ετούς διάρκειας, ύψους 330 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια νέα επένδυση που αφορά στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και την αύξηση της χρήσης έξυπνων μετρητών που θεωρούνται απολύτως απαραίτητοι για την περαιτέρω διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα και ακολουθεί την υπογραφή της πρώτης σύμβασης χρηματοδότησης των 100 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

OPEC +: Πιθανή Απόφαση για Αύξηση Παραγωγής Κατά Μισό Εκατ. Βαρέλια την Ημέρα τον Αύγουστο

Η συρρίκνωση των αποθεμάτων του ΟΟΣΑ και η αύξηση των παγκόσμιων τιμών του αργού θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον OPEC + να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, την επόμενη εβδομάδα, όταν θα λάβει τελικές αποφάσεις για την πολιτική παραγωγής των μελών του για τον Αύγουστο. 

Την Πιστοληπτική Αξιολόγηση της ΔΕΗ Αναβαθμίζει η Standard & Poor’s – Β+ με Θετικό Outlook

Προβλέπει σταθερά ανοδικό EBITDA έως το 2023, βελτίωση Θεμελιωδών Μεγεθών και Επιχειρησιακής Αποτελεσματικότητας καθώς και της ρευστότητας και εισπραξιμότητας Επιχείρησης. Επίσης, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η «πράσινη» στροφή» της ΔΕΗ θα έχει αξιοσημείωτο θετικό αντίκτυπο και στα λειτουργικά της αποτελέσματα

Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις οι ΑΠΕ που είναι Μικρότερες των 500 KW

Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, εφ εξής η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρότερη από 500 KW, συνιστά αγροτική εκμετάλλευση για τους σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. 

Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας με Μπαταρίες στο Διυλιστήριο της Motor Oil

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για συνεχή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του διυλιστηρίου, η Motor Oil εγκαθιστά σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στις εγκαταστάσεις των Αγίων Θεοδώρων. Με το νέο σύστημα αναβαθμίζεται η ευελιξία και η ανθεκτικότητα των υποδομών του διυλιστηρίου εξασφαλίζοντας περισσότερη ενεργειακή αυτονομία. 

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}