Τα κόμματα «εξουσίας» εν Ελλάδι ( ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Πασόκ- Κινάλ) και τινές παραφυάδες των  (ΚΚΕ , Βαρουφάκης κλπ) κατεδίκασαν το αποτέλεσμα των προσφάτων εκλογών στην Ιταλία , όπου το κόμμα της Γεωργίας Μελόνι , «Αδελφοί Ιταλίανοι» (ΑΙ) υπερτετραπλασίασε την κοινοβουλευτική του δύναμη και κατέστη πρώτο στην Ιταλική βουλή .Η Μελόνι προβάλλει ως διεκδικητής της πρωθυπουργίας σε μία νέα κυβέρνηση συνασπισμού, σαφώς πατριωτική.

 

Οι χαρακτηρισμοί των κομματικών εκπροσώπων στην χώρα μας δεν φείδονται …υπερβολής. Απεκάλεσαν τους ΑΙ  «Μεταφασίστες , ακροδεξιούς , αντιευρωπαϊστές, εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (όπως των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων) κλπ. κλπ». Ιθαγενείς τηλεπερσόνες διέρρηξαν τα ιμάτια των κατηγορώντας την Μελόνι ως …Μουσολινίζουσα, λησμονώντας τα κατορθώματα του Ντούτσε στην προ αυτού καθυστερημένη οικονομικώς Ιταλία (ανέπτυξε την βιομηχανία, κατασκεύασε τους αυτοκινητοδρόμους και ίδρυσε την Σινετσιτά του ανεπανάληπτου Ιταλικού κινηματογράφου).

Για τα άωρα σχόλια του Ελληνικού και ξένου τύπου, εις βάρος της νέας δεξιάς κυβερνήσεως της Ιταλίας, ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός θα έλεγε «Ακόμη δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε». «Πολύ νερό πρόκειται να τρέξει κάτω από την Ιταλική γέφυρα των στεναγμών» προτού ο Ματαρόλα, πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας , δώσει την έγκριση του για τους νέους υπουργούς.

Το Ευρωσοβιέτ των Βρυξελλών, εξ άλλου, ετοιμάζεται να παρεμβάλλει εμπόδια στην Ιταλία της οποίας ήδη η προβληματική οικονομία αντιμετωπίζει ραγδαία επιδείνωση του κόστους δανεισμού στις αγορές κεφαλαίου - κοντά στο 5% δια δεκαετή κρατικά ομόλογα που διπλασιάζει το Ιταλικό δημόσιο χρέος 2,7 τρις. Ευρώ σε 14 χρόνια.

Τόσα χρόνια βεβαίως δεν πρόκειται να διαρκέσει η … «Μεταφασιστική» κυβέρνηση της Ιταλίας κατά τους πολυαρίθμους «αναλυτάς» των εγχωρίων ΜΜΕ. Πολύ ενωρίτερον θα έχει  διαλυθεί από κάποια κυβερνητική κρίση και νέο σχήμα θα την διαδεχθεί , ως έχει αποδείξει το παρελθόν  με τις 60 μεταπολεμικές κυβερνήσεις στην Ιταλία που ευθύνονται για τα σημερινά δημοσιονομικά της χάλια .

Γνήσιοι … «δημοκρατικοί ηγέτες» θα κληθούν τότε να αντιμετωπίσουν το χρέος - εάν είναι αντιμετωπίσιμο. Οπότε προς τι τόσον… μένος, κατά της Γεωργίας Μελόνι. Στο κάτω της γραφής, η κοπέλα εψηφίσθη ως εκφράζουσα τις ελπίδες του Ιταλικού λαού που έχει κουρασθεί από τα κόμματα εξουσίας.

Καλά τα Ευρωπαϊκά κόμματα (της… ρεμούλας) αλλά να κραυγάζουν και τα Ελληνικά , που παραβιάζουν συνεχώς το σύνταγμα το οποίον απαιτεί την ανάδειξη της ηγεσίας  τους από την κοινοβουλευτική ομάδα κι όχι από ύποπτες ψηφιακές συνάξεις , πάει πολύ. Ολίγη αιδώς , συντρόφια! «Των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί άδουσι άσματα.»(*)

(*) Αττική σύνταξις μύθου του Αισώπου

 

Διαβάστε ακόμα