Με την φράου Μέρκελ επανελήφθη η παλαιά έξις του προσκυνήματος των πασάδων στην Άγκυρα και κατόπιν η επίσκεψη στην Αθήνα αλλά για τελευταία φοράν. Η τοποτηρητής καγκελάριος της Γερμανίας  προσήλθε εις αποχαιρετιστήριαν επίσκεψη στο Τούρκο νεοχαλίφη Ταγίπ Ερντογάν και υπέβαλε τα σέβη της για τις μεγάλες «υπηρεσίες της Τουρκίας»(!) στο «προσφυγικό», το οποίον ο ίδιος δημιούργησε με την εισβολή του Τουρκικού στρατού στην Συρία.

Εν συνεχεία  χρησιμοποίησε τους φτωχοδιαβόλους («εργαλειοποίησε» κατά τις τηλεπερσόνες) για να δοκιμάσει τις αντοχές της Ελλάδος και εισέπραξε 4,5 δισ. ευρώ από τα 6 δις, με τα οποία επεβαρύνθη ο Ευρωπαίος φορολογούμενος μεταξύ των οποίων και ο... ΄Ελλην! Για τις χιλιάδες διώξεις των αντιπάλων του , ο Ερντογάν πήρε άφεση αμαρτιών και για τα μεγαλεπίβολα σχέδια του παράταση χρόνου που ο ίδιος δεν ορίζει...

Στην Κωνσταντινούπολη έλεγαν «Σφάξε με Αγά μ’ ν’ αγιάσω» και στην Ανατολική Γερμανία «γίνου μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος  να ‘χεις μέλλον». Όπερ έπραξε και η κόρη του πάστορα απ’ το Αμβούργο που την πήρε μαζί του στο ανατολικό Βερολίνο , όπου αυτή προόδευσε ως μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας του Χόνεκερ όταν οι Ανατολικογερμανοί πηδούσαν απ’ το Τείχος , πυροβολούμενοι υπό της Στάζι.

Εκεί , η Άγγελα έμαθε δύο τέχνες: πώς ελέγχεις το κόμμα εξ αποστάσεως (διορίζοντας εμπίστους στην ιεραρχία) και πώς να είσαι αγνώμων στους προστάτες σου .(ΣΣ: Τέχνη που «ανήγαγε εις πολιτική ...αρετή» ο «εθνάρχης», διορισθείς υπό του βασιλέως Παύλου ως πρωθυπουργός αντί «του κηπουρού του»).

Όταν το 1989 κατέρρευσε το Τείχος του Αίσχους , η Άγγελα διέβη τα ερείπια πεζή δια να προσφέρει στον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ τις ...ψήφους της Ανατολικής Γερμανίας που είχε στο τσεπάκι της. Μ’ εφόδιο την εξυπηρέτηση της κυβερνήσεως της δυτικής Γερμανίας , ανερριχήθη στην ηγεσία τους Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, όπου αν ζούσε ο κραταιός καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ ούτε τη πόρτα υπηρεσίας δεν θα είχε διαβεί. Προκειμένου να πληρώσει τον ευεργέτη της , τον αφελή Κολ , σε πρώτη ευκαιρία τον επρόδωσε για να παραμείνει στο πηδάλιο της Γερμανίας επί 16 χρόνια .Μέχρις ότου οι συμπατριώτες της κατάλαβαν το ποιόν της και την απομάκρυναν στις τελευταίες εκλογές , όταν το CDU και οι Κοινωνιστές της Βαυαρίας έχασαν την πλειοψηφία στην βουλή (Μπούντεσταγκ).

Εν τω μεταξύ, η Άγγελα άφησε το ίχνος της («αποτύπωμα» κατά τις τηλεπερσόνες) όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και στην «ηνωμένη» Ευρώπη  και στην δύσμοιρη χώρα μας. Αρχικά τερμάτισε τους πυρηνικούς σταθμούς της Γερμανίας υπονομεύοντας την ηλεκτρική επάρκεια κι εν συνεχεία έκλεισε τα Ελληνικά λιγνιτωρυχεία - τα επίχειρα της οποίας πληρώνουμε σήμερα . Έπειτα, έμπασε 3 εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες στην οικονομία της χώρας της, αλλοιώνοντας την φυλετική συνοχή του Γερμανικού λαού που εφημίζετο για την κοινωνική του αλληλεγγύη (ΣΣ: Οι Γερμανοί είναι όλοι συγγενείς εξ αίματος κατά τους γενετιστές).Μετά καθιέρωσε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πολιτική της Ευρωπαϊκής... διαίρεσης (ένωσης). Λχ. η Συμφωνία Σαίνγκεν επέτρεπε την ελευθέρα κυκλοφορία προσώπων μέσα στην «ηνωμένη» Ευρώπη εκτός της Γερμανίας όπου συνεχίζονται οι συνοριακοί έλεγχοι.

Στην Ελλάδα, η κακοποιός δράση της Μέρκελ (κατά εξομολόγησιν της ιδίας)  είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του Ελληνικού λαού για τις μωρίες της ηγεσίας του (Ολυμπιακά ...παίγνια κλπ) και την εξάρθρωση του Ελληνικού ΕΣΥ , το οποίο απέτυχε  να διασώσει 15.500 «διασωληνομένους» από τον Κινεζοϊό, μέχρι τούδε.

Μιας που ομιλούμε περί Κινέζων, η φράου Μέρκελ ήταν εκείνη που επέβαλε το  Σινικόν σύστημα 5G  στις τηλεπικοινωνίες της χώρα μας μέσω του Γερμανικού «ΟΤΕ» για να μας ακούουν ευκρινώς στην κεντρική επιτροπή του ΚΚΚ, στο Πεκίνο.

 

(*) Απαρέμφατο, παθητικού παρακειμένου του ρημ. τελέω-ώ = εκτελώ φέρω εις πέρας τι , πληρώνομαι. Βλ. σχ. Λεξικόν Ανωμάλων Ρημάτων του ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΑΡΑΛΗ καθηγητού του Η΄ Γυμνασίου αρρένων Αθηνών. Εκδόσεις «ΕΣΤΙΑΣ» 1957.