Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (23.7.21) στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, εχαρακτηρίσθη από το πρακτορείο Μπλούμπεργκ ως «επικίνδυνη», λόγω προφανώς της σοβούσης πανδημίας του Κινεζοϊού. Η πρώτη ημέρα των συνωδεύθη από υψηλόβαθμη παραίτηση, απουσία θεατών, νέα επίδοση (ρεκόρ) ημερησίων μολύνσεων, αποδοκιμασία του κοινού εκτός σταδίου, απόσυρση των χορηγών και από άμετρες δηλώσεις του προέδρου της Ο.Ε. Τόμας Μπάχ και του υπουργού «αθλητισμού» Αυγενάκη

Αναμένονται κι άλλα παρατράγουδα κατά την διεξαγωγή των καθώς επίκειται τροπική θύελλα στο Τόκιο αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό: Τα «ολυμπιακά παίγνια» (Olympic Games διεθνώς) έχουν εκφύγει προ πολλού του αρχικού προορισμού των Ο.Α. κι αντί ευγενούς συναγωνισμού της παγκοσμίου νεολαίας έχουν καταντήσει προβολή της «ετερικότητας» (προσετέθη στον ολυμπιακό «όρκο»). 

Επέστη συνεπώς ο χρόνος , οι Ο.Α. να επανέλθουν στην φυσιολογική των κοίτη αλλά επειδή η μόνιμη τέλεση των στην Ολυμπία και ο περιορισμός τους στα κλασσικά αθλήματα (εφέτος προσετέθη και το «Τζούντο») εκάη από μία ανεπίκαιρη πρόταση, καιρός είναι η Ελλάς να αποκαταστήσει το αθάνατο ολυμπιακό πνεύμα, οργανώνοντας ετησίως παγκόσμιους αγώνες ερασιτεχνών αθλητών, με βραβείο κότινον δάφνης όπως την παλαιά εποχή.

Η τελετή ενάρξεως θα μπορούσε να γίνεται στην Ολυμπία με κατάλληλη αλλά ανέπαφη υποδομή στο τοπίο και η διεξαγωγή των αγώνων ανεξόδως στην Αθήνα προτού οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις απαξιωθούν από την εμπορευματοποίηση των.

Το μήνυμα των Διεθνών Ερασιτεχνών Αγώνων (ΔΕΑ) θα ήταν η συμμετοχή όλων στην άσκηση και δευτερευόντως στην άμιλλα - βασικό στοιχείο του συναγωνισμού.

Θα μπορούσε να διαδώσει την αποφυγή της παχυσαρκίας και των ναρκωτικών, την φιλία των αθλητών απ’ όλες της χώρες ακόμη και διεθνή εκεχειρία.

Για την χώρα μας, οι ΔΕΑ θα προέβαλλαν διεθνώς την Ελληνική πατροπαράδοτη φιλοξενία και μεσογειακή διατροφή και πώς ένας μικρός λαός υπερασπίζεται την ελευθερία κι ανεξαρτησία του. Συγχρόνως θα δίδασκε τους οργανωτές των ΔΕΑ ότι τα σκάνδαλα είναι ανεπίτρεπτα εις πάσαν αθλητική διοργάνωση και απαρέσκουν στους ερασιτέχνες αθλητές. Αφήσατε τα για τους επαγγελματίες των Ο.Α.

Διαβάστε ακόμα