Η φιλαλήθης Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε μείωση της ανεργίας εφέτος τον Απρίλιο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, εν συγκρίσει με το ίδιο μήνα πέρυσι, συγχρόνως με μείωση του αριθμού των απασχολουμένων.

-Πώς είναι δυνατό το παράλογο αυτό;

Για την Στατιστική Υπηρεσία όλα είναι δυνατά. Αρκεί να «παίζει» με τα στατιστικά στοιχεία και να παρουσιάζει την μέρα, νύχτα και αντιστρόφως.

 

Έτσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, «το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο 2020 ανήλθε (Sic) σε 15,5% έναντι 17,5% του ιδίου μηνός 2019 και του διορθωμένου προς τα άνω σε 14,5% του Μαρτίου 2020». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10.5.20)

Δηλ. τον Απρίλιο η ανεργία εμειώθη από πέρσι και απλώς αυξήθη ελαφρώς από τον Μάρτιο, εφέτος.

Ασφαλώς η ΕΛΣΤΑΤ επεσκέφθη άλλη χώρα στην έρευνα αντί της Ελληνικής αγοράς εργασίας, που για δεύτερο μήνα,  τον Απρίλη, υπέστη τον εγκλωβισμό των Τσιόρδα -Χαρδαλιά (Τ.Χ) με μία άνευ προηγουμένου διακοπή της εργασίας.

Εκτιμάται υπό της ΕΛΣΤΑΤ ότι ο συνολικά ενεργός πληθυσμός της Ελλάδος είναι 3.331.748 εργαζόμενοι κι οι «απασχολούμενοι ανέρχονται  εις 3.858.588 άτομα». Συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει ανεργία στη χώρα μας,  αφού απασχολούνται περισσότεροι των όσων προσφέρουν εργασία!

- Ε, όχι και δεν έχουμε ανεργία, θα έλεγε η ΕΛΣΤΑΤ. Τον  Απρίλιο εφέτος οι άνεργοι ήταν 708.655 άτομα αλλά επειδή μέσα στο 2019 ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 52.221 άτομα , το ποσοστό της ανεργίας περιορίσθηκε.

Αυτά διαβάζει ο Κυρ. Μηστοτάκης και πλέει σε πελάγη ευδαιμονίας. Οι αριθμοί ευδοκιμούν κι οι άνθρωποι πάσχουν στην Ελλάδα.

Μη λησμονεί όμως ότι το ως άνω δίδυμο, Τ.Χ., που  κραδαίνοντας τον ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, έκλεισε μέσα στα σπίτια  όλους του Έλληνες επί τρίμηνο, μ’ εξαίρεση τους ηρωικούς νοσηλευτές και τους ντελιβεράδες . Έτσι οι περισσότερες ΜΜΕ επιχειρήσεις απέλυσαν ή υποαπασχόλησαν το προσωπικό τους.

Ημπορεί κατά πλάσμα του νόμου όσοι εκ των εργαζομένων, που ετέθησαν εις κατάστασιν αναστολής της εργασίας, να θεωρούνται «απασχολούμενοι» αλλά ας είναι καλά η Ελληνική οικογένεια, που τους συνετήρησε επί τρίμηνο, εις πείσμα τινός νεοπλατωνικού φιλοσόφου που θεωρεί τους Γραικούς … «Μαμάκηδες»!

Αν δεν ήταν η μαμά, η γιαγιά κι ο παππούς, με την  πετσοκομμένη σύνταξη, να βλέπαμε πόσοι άνεργοι δεν θα πήγαιναν στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός  Βενιαμίν Ντισραέλι (1804-1881) έλεγε, υπάρχουν τριών ειδών ψεύδη: τα ψέματα, τα καταστρεπτικά ψέματα και η …στατιστική.

Η ΕΛΣΤΑΤ πρεσέθεσε κι’ άλλο ένα ψεύδος στην σειρά: αφαίρεσε απ’ τους οικονομικά ενεργούς όσους «δήλωσαν τηλεφωνικά» ότι δεν προτίθενται ν’ αναλάβουν δουλειά.

Με τον τρόμο του Κινεζοϊού που έσπειρε τόσον πειστικά η ξυνωρίς Τ.Χ., σωστά απάντησαν οι ερωτώμενοι. Εν τω μεταξύ η οικονομία ευρίσκεται στην ΜΕΘ επί τετράμηνον.

Διαβάστε ακόμα