Δεν είναι τόσο παράδοξα  οι ποταμοί δακρύων και η από παντού έκφραση λύπης , δια την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγήπ Ερντογάν να μεταβάλλει την Αγιά Σοφιά σε μουσουλμανικό τέμενος, όσον η έλλειψη αντιμέτρων εκ μέρους του χριστιανικού κόσμου για το Τουρκικό ατόπημα και ιδίως από πλευράς Ελλάδος, που τις ημέρες αυτές ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τζαμί και μάλιστα κάτω από την Ακρόπολη Αθηνών

Αν η αναστολή λειτουργίας του νέου τζαμιού δεν αρκεί να συμμορφώσει την Τουρκία τότε χρειάζεται κάτι πιο δραστικό όπως το άμεσο κλείσιμο του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, όπως ζήτησε το ΑΚΚΕΛ.

Είναι απαράδεκτο, η Τουρκία να κλιμακώνει την ανθελληνική εκστρατεία κι’ η Ελληνική κυβέρνηση να περιορίζεται στην έκφραση λύπης. Επιβάλλεται εις ένα κράτος που σέβεται εαυτό, να μην αφήσει αναπάντητο το νέο Τουρκικό πραξικόπημα.

Οι γνωστοί Τουρκόφιλοι των Αθηνών θα σπεύσουν να προβάλλουν το ενδεχόμενο κλεισίματος του Ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολιν ως αντίποινα του Ερντογάν αλλά η σημασία προξενείου στην Κομοτηνή είναι πολλαπλασία. Ο Ελληνισμός της Κων/λεως έχει σχεδόν εξαφανισθή από την κακοποιό Τουρκική πολιτική ενώ ο ρόλος των Τούρκων υπαλλήλων της Κομοτηνής διαβρωτικός διά την Ελληνικότητα της Θράκης. Είναι ευκαιρία για να κλείσει μία χαίνουσα πληγή και μία φωλέα εχιδνών στην Θράκη άπαξ και δια παντός. Χωρίς δισταγμούς και πισωγυρίσματα.

Ο ναός της του Θεού Σοφίας δεν θα παύσει να είναι χριστιανικός , με την μεταβολή εις τέμενος. Θα έχει πάντοτε εξωνάρθηκα, πρόναο, λιτή, ιερό, γυναικωνίτη και τ’ ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της ορθοδόξου εκκλησίας κι ίσως «πάλι με χρόνους με καιρούς…» να γυρίσει στον προορισμό ως παγκοσμίου μνημείου του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Αντίθετα, το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής αποτελεί κάρφος στα πλευρά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος. Η τυχόν διατήρηση του από τον Κυρ. Μητσοτάκη θα είναι ένα σοβαρό οξύμωρον της εξωτερικής πολιτικής που θα βαρύνει ιδιαιτέρως μετά το ατόπημα της μετονομασίας των Σκοπίων.

Διαβάστε ακόμα