Ομιλών, ομολογουμένως με άνεση, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην συνέντευξη των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς της περασμένης εβδομάδος, ανεφέρθη εκτεταμένως στις Ελληνοκινεζικές σχέσεις και ειδικότερον στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα. «Είμαστε ανοικτοί στις επενδύσεις κεφαλαίων, όπως και στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά δεν εξαρτώμεθα από την εγκατάσταση της κρατικής Κινεζικής εταιρίας ΚΟΣΚΟ

στον Πειραιά, η οποία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε σιβυλλικά ο Έλλην πρωθυπουργός στην κάπως εξωγήινη ανταποκριτή των ΦΤ. Και το μήνυμα ελπίζεται ότι ελήφθη από τη νέα Κινεζοπελατεία του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.

Η Ελλάς έχει επιφυλάξεις για την Κινεζική στρατηγική της διεισδύσεως στην οικονομία μας και συντάσσεται με την αυξανομένη ανησυχία στην Αμερική και Ευρώπη, για τους βαθύτερους σκοπούς της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος (ΚΚΚ) που βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και του λαού της.

Προ 70 ετών, η Κομμουνιστική Κίνα (ΚΚ) κατέλαβε και προσάρτησε το αρχαιότερο «βασίλειο του Ουρανού», το Θιβέτ, στα υψίπεδα των Ιμαλαΐων, ενώ η ηγεσία του «ελευθέρου κόσμου», με προεξάρχουσα την ξυνωρίδα Νίξον και Κίσινγκερ, παρέκαμψε την πρώτη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμον επανεμφάνιση της Χιτλερικής θεωρίας του «ζωτικού χώρου» (Lebensraum). Χάριν του διεθνούς …εμπορίου άνοιξε τον Κινεζικό ασκό του Αιόλου, για τον οποίο ήδη ο Ναπολέων είχε προειδοποιήσει προ 220 ετών την ανθρωπότητα.

Κατόπιν γνωστοί άρπαγες  κατέλαβαν το ήμισυ μιας ειρηνικής  νήσου με τον πιο αρχαίο Ευρωπαϊκό πολιτισμό, την Κύπρο (1974) με πρωταγωνιστές πάλι τον  Κίσινγκερ και τον μαθητή του, Μπουλέν Ετσεβίτ, με επιχείρημα ότι ανήκει την «σφαίρα… επιβολής» της Τουρκίας. Παρομοίως επεκράτησε «του τάφου σιγή» διεθνώς και στο Κυπριακό πρόβλημα που είναι «εισβολής και κατοχής» και διαιωνίζεται ενώ οι εκβιασμοί συνεχίζονται για  «διζωνική, δικοινοτική Κύπρο» προς εξευμενισμό του νεοσουλτάνου ενώ γνωστά Γιουσουφάκια του Μαξίμου ψάλλουν το «σφάξε με αγά ν’ αγιάσω».

Οι Ινδονήσιοι επίσης εμιμήθησαν τη μέθοδο των Χαν (η κυριαρχούσα φυλή εν Κίνα)  και προσεπάθησαν να καταλάβουν το Ανατολικό Τιμόρ αλλά προσέκρουσαν στην διεθνή και Αυστραλιανή αντίδραση. Έτσι τον μεν Τιμόρ είναι σήμερα ανεξάρτητο ενώ οι Κύριοι χωρίς το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως.

Ακολούθως ασκήθησαν εκβιασμοί του ΚΚΚ, στην σχετικώς ελευθέρα και ευημερούσα νήσο Ταϊουάν (πρώην Φορμόζα) αλλά χάρις στην Αμερικανική προστασία και χάριν της ισχυράς αεροπορίας της, η Κίνα δεν απετόλμησε μία εισβολή. Ακόμη.

Την έκαμε όμως τις προάλλες στην πρώην Βρετανική αποικία του Χονγκ -Κογκ όπου κατήργησε την αρχή «μία χώρα, δύο συστήματα» (καπιταλιστικό και κομμουνιστικό), συλλαμβάνει τους διαμαρτυρομένους πολίτες χωρίς ένταλμα, δημεύει ιδιωτικές περιουσίας και να παρακολουθεί ψηφιακώς τους πολίτες. Απομένει να καταδειχθεί αν η Αμερικανική αντίδραση στο νέο κομμουνιστικό πραξικόπημα θα είναι ισχυρά και οι κυρώσεις που θα επιβάλλει θα φρονηματίσουν το ΚΚΚ που οραματίζεται παγκόσμια πρωτοκαθεδρία.

Αλλά και στην Ευρώπη αναπτύσσεται τελευταίως μία αντικινεζική εκστρατεία. Ακόμη και στην Γερμανία όπου η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατηγορείται για ηπία πολιτική απέναντι διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας (G5) από την κρατική Κινεζική εταιρία HUAWEI.

Στην Ελλάδα της κρίσεως του 2010, το ΚΚΚ βρήκε  ένα πολιτικό κενό και ανάπτυξε πολλές «φιλίες» με πρόθυμους «συνεργάτες»: Εξαγορές του αρχαιοτέρου λιμένος της Μεσογείου, του Πειραιώς, φιλόδοξα  επενδυτικά σχέδια για ελλιμενισμό ρυπογόνων κρουαζιεροπλοίων, «χρυσές βίζες» σε απόλιδες Κινέζους στην κοσμοβριθή Αθήνα και συνεργασία με την Ντόυτσε Τέλεκομ, ιδιοκτήτρια του ΟΤΕ, με τη νέα κινητή Κινεζική τηλεφωνία.

Τώρα αναπτύσσεται η νέα μεγάλη «τουριστική ιδέα» του κ. Θεοχάρη «για την τεράστια Κινεζική πελατεία που μας αναμένει την επομένη 10ετία». Θα πλημμυρήσει τις ακτές μας και τα καζίνα του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, στο Ελληνικό.

Όλα αυτά είναι περιττά και εκ του πονηρού. Η Ελλάς δεν έχει ανάγκη της Κίνας, η οποία δεν παύει να είναι «κομμουνιστική» όπως έλεγε ο νικητής του πολέμου της Κορέας, Αμερικανός ο στρατηγός Ρίτζγουεη. Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει ο Κινεζοϊός τελευταίως στον Ελληνικό λαό. Δεν χρειαζόμαστε κι’ άλλες «χρυσές πανδημίες» στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα