Η κομισάριος των …ευρωκαρτέλ Μαργαρίτα Βεστάγκερ σώζει τους αερομεταφορείς και τα προσχήματα. Τη διάσωση της Γερμανικής αεροπορικής εταιρίας ΛΟΥΦΤΑΧΑΝΣΑ με 10,3 δισ. δολάρια και της Γαλλικής ΑΙΡΦΡΑΝΣ, της Ολλανδικής ΚLM, θ’ ανταλλάξει με παραίτηση από δικαιώματα προσγειώσεως  (landing slots).Έτσι, θα φανεί ότι κάτι παίρνει από το αεροπορικό καρτέλ υπέρ δήθεν του «ελευθέρου» ανταγωνισμού, που παραβιάζει ο  πακτωλός εγγυήσεων και επιδοτήσεων, εις βάρος του Ευρωπαίου φορολογουμένου

για τη διάσωση των οιονεί μονοπωλίων αερομεταφοράς, που αγρίως  εκμεταλλεύεται το κοινό με τα απάνθρωπα στενά καθίσματα, τις καθυστερήσεις, τα υψηλά ναύλα και την αλαζονική συμπεριφορά των «πληρωμάτων καμπίνας», αντιστάσεως μη ούσης.

Είναι η ίδια η Βεστάγκερ που επιβάλλει πρόστιμα στην Ελλάδα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και αγνοεί πομπωδώς το αναίσχυντο καρτέλ της ξένης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

-Και με τις Ελληνικές αεροπορικές εταιρίες τι θα γίνει; Θα τις αφήσει η Ευρωπαία επίτροπος «ανταγωνισμού» να πτωχεύσουν  ή να εξαγοραστούν από τις μεγάλες ευρωπαϊκές όπως τα 16 Ελληνικά αεροδρόμια  από την Γερμανική ΦΡΑΠΟΡΤ;

Διότι προφανώς τα χρήματα κι’ οι εγγυήσεις που παρέχει το χρεωκοπημένο Ελληνικό κράτος δεν επαρκούν διά την συντήρηση των δύο αεροπορικών εταιριών επί τρείς μήνες όταν τα μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών παραμένουν κλειστά λόγω της Πανδημίας του Κινεζοϊού - και να δούμε αν θ’ ανοίξουν τον Ιούλιο.

Αλλά γιατί να επιδοτηθούν μόνον οι αερομεταφορείς και όχι οι ξενοδόχοι; Τις ίδιες υπηρεσίας προσφέρουν στο ίδιο περίπου καταναλωτικό κοινό: Τους αεροτουρίστες!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ως συνήθως εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κομισαριάτο της.

 Ιδού μερικές σκέψεις δια την διάσωση του Ελληνικού τουρισμού άνευ …Θεο(υ)χάρης: Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ μέχρις του έτους 2025, μείωση του φόρου εισοδήματος στο 10% για τα κέρδη 2019 και πίστωση των εργοδοτικών εισφορών για τους απασχολουμένους, 15ετή δάνεια συντηρήσεως και ανανεώσεως των ξενοδοχείων με 1% επιτόκιο χωρίς άλλους φορομπηχτικούς όρους και «προϋποθέσεις» της γραφειοκρατίας.

-Ναι! Αλλά από θα βρεθούν τα λεφτά;

«Λεφτά υπάρχουν» τ ώ ρ α !Τα 40 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, από το Ταμείο Κορωνανάπτυξης και το ΕΜΣ, ως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Μ’ ένα αλληλόχρεο λογαριασμό με την Κομισιόν και χωρίς «μνημόνια» του χερ Ρέγκλινγκ, να πιστωθούν τα αναγκαία κεφάλαια υπέρ της Ελληνικής Τουριστικής «βιομηχανίας», της μόνης που έμεινε στην Ελλάδα – όχι μόνον εξ υπαιτιότητος ημών των απερισκέπτων αλλά και των δολίων καρεκλοκενταύρων της Ευρώπης, που κατέστρεψαν την Ελληνική Γεωργία, αλιεία, βιομηχανία και τις Τράπεζες.

Διαβάστε ακόμα