Μέχρις αρχών Αυγούστου ε.έ., η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank ή BUBA) θα πρέπει ν’ αποφασίσει αν θ’ αποχωρήσει από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής αντιστοίχου Τραπέζης (ΕΚΤ), ύψους 500 δισ. ευρώ είτε να μετάσχει, στο ¼ περίπου, που όμως το Γερμανικό ανώτατο (συνταγματικό) δικαστήριο στην Καρλσρούη, απεφάσισε προσφάτως ότι είναι  παράνομον, 

ως παραβιάζον την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας αφού ελήφθη χωρίς σύμφωνη γνώμη της Γερμανικής βουλής (Μπούντεσταγκ). Η απόφαση αυτή που μπορεί να αμφισβητηθεί απ’ την ΕΚΤ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωζώνης από το 1999 που ιδρύθη, δύναται να προκαλέσει «σεισμό πολλών Ρίχτερ» στα θεμέλια του ευρώ. Μέχρι και εξόδου της BUBA από την ΕΚΤ, που θα πλήξει την αξιοπιστία του ευρώ διεθνώς. (Η Μπούμπα έχει τα μεγαλύτερα εις χρυσούν αποθέματα στον κόσμο μετά την Αμερική).

Εάν δεν εξευρεθεί συνταγματική  λύσις από την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ τους επομένους δύο μήνες – βραχύ χρονικό διάστημα για κοινοβουλευτικά παζάρια αλλά μεγάλο για τις αγορές κεφαλαίου - μπορεί να γίνουμε μάρτυρες υποτιμήσεως του ευρώ ή θύματα ανόδου των διεθνών επιτοκίων.

Ήδη, σήμερα, το ευρώ υπεχώρησε ελαφρώς (0,22%) στο 1,096 ανά δολάριο και τα επιτόκια του δεκαετούς Γερμανικού ομολόγου αυξήθησαν (0,07%) στα μείον 0.425% ετησίως ενώ τα Ιταλικά διετηρήθησαν στο 1,558% .

Για την Ελληνική οικονομία που έχει επείγουσα ανάγκη 40 δισ. ευρώ εφέτος, η διένεξη μεταξύ ΕΚΤ και BUBA είναι ό,τι χειρότερο: όχι μόνο θ’ ανεβάσει σημαντικά το κόστος του δημοσίου δανεισμού, σε μία εποχή της Πανδημίας του Κινεζοϊού που οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι κρίσιμες για την επιβίωση τους  αλλά και θα περιορίσει την εισροή Κοινοτικής, «δωρεάν» βοηθείας, καθώς το Ταμείο «Κορωνο-υφέσεως» της Κομισιόν συναντά τις αντιρρήσεις της Αυστρίας, Ολλανδίας, Σουηδίας και Δανίας.

·Στο «βασίλειο της Ευρωλάνδης» υπάρχει κάτι πιο σάπιο απ’ ό,τι στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας στον Άμλετ, του Σέξσπηρ: Η περιφρόνηση της Λαϊκής Κυριαρχίας από τις διάφορες …«αλήτ», που επέβαλον το «κοινό νόμισμα» το ευρώ, χωρίς να ρωτήσουν τους λαούς της  Ευρωπαϊκής «Ένωσης» (αν το θέλουν) είτε δι’ απάτης όπως στο Γαλλικό και Ολλανδικό δημοψήφισμα, και αντιστοίχως , στο ιδικό μας που αντεστράφη το 2015.

Υπάρχουν όμως δικαστές όχι πλέον στο Βερολίνο αλλά στην Καρλσρούη που επανέφεραν την Ευρωπαϊκή «αλήτ» στην δημοκρατική τάξη. Ο δανεισμός των κρατών της ευρωζώνης θα φθάσει το 8% του ΑΕΠ των, εξ αιτίας της οικονομικής υφέσεως από την Πανδημία που προκάλεσε το Κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα. Το διαβόητο «σύμφωνο Σταθερότητας, που κατέστρεψε το Ελληνικό ΕΣΥ και «έφαγε» με την Τρώηκα το 50% του ΑΕΠ της Ελλάδος, πάει τώρα «για τα.. μπάζα» κι’ η  BUBA εκτός της ΕΚΤ.