Δεν είναι μόνον ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογκάν που αναιρεί τον λόγον του όπως στην περίπτωση της στρατηγικής συμφωνίας του ΝΑΤΟ για την Βαλτική-Πολωνία. Είναι και ο υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Ελλάδος κ. Νίκος Δένδιας, που παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις της «Νέας Δημοκρατίας» ότι η συμφωνία των Πρεσπών 

«είναι κακή» και την άποψη του Ελληνικού ΥΠΕΞ  ότι η Αλβανική κυβέρνηση του Έντυ Ράμα καθοδηγείται από την Τουρκίαεναντίον της συμφωνίας με την Ελλάδα στο ζήτημα της ΑΟΖ, συγκάλεσε «γεύμα εργασίας» με τον Γάλλο και Γερμανό ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες προχθές ,με σκοπό να αναβιώσει τις ελπίδες των Σκοπίων και Τιράνων για σύντομη έναρξη «ενταξιακών διαπραγματεύσεων» , όταν είναι γνωστές οι αντιρρήσεις Γαλλίας , Ολλανδίας και Βαλτικών χωρών για περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής …Διαίρεσης (ΕΔ).

Σαν μη έφθαναν οι πονοκέφαλοι που προκαλεί ο Ερντογκάν στο Λυβικό, Αιγαίο και Έβρο (σε Ελληνική νησίδα ανήρτισε τη Μισοφέγγαρη), ο κ. Δένδιας μεταβαίνει και στην Ρώμη, η οποία έχει κι’ αυτή …Μεσογειακές μωροφιλοδοξίες ( Mare nostrum επί Μουσολίνι) στην υπόθεση χαράξεως της ΑΟΖ στο Ιόνιον πέλαγος και Αδριατική θάλασσα που δεν αποδέχεται.

Ευτυχώς, το «φαγητό στις Βρυξέλλες θα κάθισε στο στομάχι» του κ. Δένδια, μετά την ανανέωση των αντιρρήσεων της Γαλλίας κι’ έτσι η Ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων σκάλωσε και της Αλβανίας ούτε συζητείται. Αμφότερες οι χώρες είναι προπύργια των Νεοθωμανών και δεδηλωμένοι εχθροί του Ελληνισμού και χρήζουν «ειδικής μεταχειρίσεως». Σ’ αυτό το ζήτημα είναι πράγματι ομόπνοος ο Ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εάν είναι συνεπής έναντί των ψηφοφόρων της, πρέπει να κόψει την όρεξη των Τουρκικών «βιλαετιών» στην Βαλκανική και να παύσει το τροπάριο ότι τάσσεται υπέρ του εξευρωπαϊσμού του Τουρκικού θηρίου, που δεν έπαυσε ουδέ επί στιγμήν να στέλνει καραβιές λαθρομεταναστών στα Ελληνικά νερά.

Είχαμε καιρό, εξ άλλου, να ακούσωμε ένα φιλελληνικό λόγο από την νέα πρόεδρο της Κομμισιόν, φράου Ούρσουλας φον ντερ Λάϊεν και από τον Σαουδάραβα βασιλέα Σαούντ, που ετάχθησαν εναντίον της Τουρκίας και υπέρ της Ελλάδος στην τρικυμία που σήκωσε ο «λίβας» Ερντογκάν στην Μεσόγειο. Αλλά από λόγους συμπαραστάσεως χορτάσαμε. Επέστη ο χρόνος για ενέργειες. Μία πρώτη θα ήταν οι κυρώσεις εναντίον των παρανομιών της Τουρκίας. Οι Τουρκικές εξαγωγές στην Ευρώπη και Αμερική ανέρχονται στα 60 δισ. δολλαρίων. Ένας δασμός 10% επί των εισαγομένων Τουρκικών προϊόντων στην δύση θα ήταν αρκετός να συμμορφώσει τον Ερντογκάν. Αν όχι, τότε 20% κοκ.

Πρέπει η δύση ν’ αντιληφθή ότι η μόνη γλώσσα που ξέρουν οι Τούρκοι είναι της ισχύος και αυτήν την κατέχουν οι δυτικοευρωπαίοι όταν θέλουν.Πχ. το εμπάργκο επί της  Ρωσσίας, η συμπεριφορά της οποίας στην Ουκρανία δεν διαφέρει και πολύ της Τουρκίας λ.χ. έναντι της Κύπρου, χώρας-μέλους της ΕΔ.

Διαβάστε ακόμα