Τα καλά νέα από τις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, που επιτρέπει στον κ. Κυριάκο Μηστοτάκη να εφαρμόσει απερίσπαστος το κυβερνητικό πρόγραμμά του. Τα δυσάρεστα, ότι μετά από τόσες απογοητεύσεις

 και μειοδοσίες, πάνω από το 50% των ψηφοφόρων αναμένουν την λύση προβλημάτων των από το κράτος της «Αριστερής» και ένα μεγάλο ποσοστό παραμένει απαθές στις πολιτικές εξελίξεις, δεν ψηφίζει και αποδοκιμάζει τα συμβατικά κόμματα (44% η αποχή). Το απρόβλεπτο αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης είναι η συμμετοχή του κ. «Γιάνη» Βαρουφάκη στην βουλή, επικεφαλής 9 βουλευτών του νέου κόμματος ΜΕΡΑ25 και η καταβαράθρωση της «Χρυσής Αυγής», για να μάθει η άκρα δεξιά τι σημαίνει η έλλειψη σοβαρότητος στην πολιτική.

Το «φαινόμενο» Βαρουφάκη θα παίξει ισχυρό ρόλο κατά την νέα βουλευτική τετραετία. Θα πληροφορήσει τον Ελληνικό λαό για τα πολιτικά παίγνια που παίζονται εις βάρος του στο Βερολίνο και για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη. Εάν μάλιστα φροντίσει κι’ αποβάλλει τον ναρκισσισμό, τον απηρχαιωμένο διεθνισμό και τις αντεθνικές προκαταλήψεις του, ο «Γιάνης»… Αγιάννης θα γίνη μία ημέρα πρωθυπουργός. Έχει παιδεία, κατέχει την τέχνη του λέγειν και διαθέτει μία ελκυστική προσωπικότητα για τους αναζητούντες αντισυμβατικούς ηγέτες.

Το πρόβλημα της χώρας εν τούτοις, παραμένει άλυτο: Πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν «παράγουν» τίποτε πλην ακαταλλήλων κυβερνήσεων. Αμέτρητα και αδιάσειστα τα «καρτέλ» στην οικονομία που στραγγίζουν το εθνικό εισόδημα και ουκ ολίγοι οι αναμένοντες σωτηρίαν από την κράτος της υπερφορολόγησης πάσης δημιουργικής προσπαθείας.

- Πώς να μην πάρει ο σ.Τσίπρας, μετά από μία σχεδόν πενταετία κρατικής αυθαιρεσίας εις όλους τους τομείς, από της Παιδείας μέχρις και της Δικαιοσύνης, το 32% των ψηφισάντων;

Υπάρχει όμως και χειρότερος αυτού: Ο χαλίφης Ερνογκάν, που απέλυσε τον κεντρικό Τραπεζίτη, Μουράτ Τσεντικάγια και η Τουρκική λίρα πήρε πάλι την κατιούσα.