Ως φαίνεται, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έτρεμε σύγκορμος, κατά την υποδοχή προχθές του Ουκρανού προέδρου στο Βερολίνο, όχι τόσον εξ αιτίας αφυδατώσεως όσον αναλογιζομένη ότι ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός θα μειωθή κατά 150 εκατομμύρια άτομα το 2060, σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ.

Η ανησυχητική αυτή πρόγνωσις είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη: Αντί να ενισχύσει με κάθε μέσο την γαμηλιότητα των Ευρωπαϊκών οικογενειών, με σοβαρά κίνητρα από του πρώτου τέκνου, άνοιξε το 2015 τους κρουνούς της λαθρομετανάστευσης, νομίζοντας ότι με την είσοδο τεσσάρων εκατομμυρίων μουσουλμάνων θα έλυνε το πρόβλημα του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, για φθηνό εργατικό.

Αντί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντεπεξέλθη στο ούτως ή άλλως αδιατήρητο δημόσιο χρέος, ετιμώρησε τον Ελληνικό λαό με αντιοικονομικές ποινές, ώστε το εισόδημα του να πέσει 25%, η ανεργία να εκτιναχθή στο 29% και ο πληθυσμός της χώρας να συρρικνωθή κατά ένα εκατομμύριο Έλληνες. Το οποίον υποκατέστησαν οικονομικοί μετανάστες από τριτοκοσμικές χώρες.

Αντί να τρίξει τα δόντια στο χαλίφη Ερντογκάν, να σταματήσει την διοχέτευση Αφρικανών, Αφγανών και Πακιστανών από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως στα παράλια του Αιγαίου πελάγους, του έδωσε τρία δισεκατομμύρια ευρώ, να οργανώσει καλύτερα το σύγχρονο δουλεμπόριο της Τουρκίας.

Αντί να εφαρμόσει την αντιμεταναστευτική πολιτική του Ιάπωνος πρωθυπουργού Άμπε, που χρησιμοποιεί την ρομποτική για χαμηλού κόστους υπηρεσίες ή της ακόμη αποτελεσματικότερης τακτικής της Αυστραλίας που δέχεται μόνον μετοίκους αποδεχομένους εκ προοιμίου την Αυστραλιανή κουλτούρα (θρησκεία, οικογένεια, πατρίς), η φράου Μέρκελ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου της νέας Αφροαραβικής κατάκτησης της Ευρώπης, που πρώτος είχεν εμποδίσει ο Λέων ο Ίσαυρος το 717 μΧ, ενωρίτερον της νίκης των Γάλλων του Καρόλου Μαρτέλ κατά της Μουσουλμανικής εισβολής από Ισπανίας, το 732 μΧ, στο Πουατιέ.

Οι ήττες της «παγκοσμιοποίησης» στις πρόσφατες ευρωεκλογές οφείλονται στην αφύπνιση των πολιτικών αντανακλαστικών των Ευρωπαϊκών λαών που θέλουν την Ευρώπη χριστιανική, ειρηνική και ευημερούσα και όχι συσσωρεύουσα κέρδη και εις χρυσούν καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες, της πολυεθνικής «ελίτ».

Αμέσως, οι υπουργοί εξωτερικών τα ΕΕ, αντιληφθέντες την κόπωση των ψηφοφόρων από τις λανθασμένες επιλογές, συμφώνησαν στο Λουξεμβούργο να κάνουν αυστηρότερη την απέλαση λαθρομεταναστών. Ακόμη και η συνήθως βραδυπορούσα Ελληνική διοίκηση μείωσε κατά 50% την επανένωση οικογενειών εγκατεστημένων ξένων στην χώρα μας.

Κατόπιν των νέων σημείων των καιρών, η φράου Μέρκελ βλέπει «τα έργα της που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής της που βγήκαν όλα πλάνες και σαν έτοιμη από καιρό, αποχαιρετά το Βερολίνο που χάνει» ως θα έλεγε ο Αλεξανδρινός μας ποιητής (**)

(*) Γερμανιστί : Geschichtsmuede.

(**) Κων/νου Καβάφη «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον»