Μεταξύ πολλών σπαραξικάρδιων, ο πρωθυπουργός είπε στο «φόρουμ των Δελφών» ότι « ανοίξαμε (δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ) το δρόμο ελάφρυνσης του χρέους για τη βιωσιμότητα του, με το ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ του Ιούνη 2018» και δεν ευρέθη ούτε ένας σύνεδρος να πει την προφανή αλήθεια. Το χρέος όχι μόνο δεν μειούται αλλά συνεχώς αυξάνεται, μερικές χιλιάδες ευρώ το δευτερόλεπτο.

Το δημόσιον εξωτερικό χρέος ανήλθε παρελθόν έτος στα 359 δις. ευρώ περίπου. Μαζί με την μεταφορά μέρους του ΤARGET2 , τα οφειλόμενα στο εξωτερικόν ανέρχονται στο δυσθεώρητο ύψος των 389 δις. ευρώ . Μόνον δια τους τόκους απαιτούνται 6 δις. ευρώ ετησίως, ποσόν που δεν παράγει η Ελληνική οικονομία  αφού εξακολουθεί να δανείζεται τα τοκοχρεωλύσια.

Για την χρηματοδότηση του ελλείμματος (αν)ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, που έφτασε πάλι στα επίπεδα κατά την εποχή της  «οικονομικής αθωότητας»,  η κυβέρνηση  εξέδωσε δεκαετή ομόλογα στο εξωτερικό με κουπόνι διπλάσιο του διεθνώς ισχύοντος και υψηλή απόδοση, για να  προσελκύσει διεθνείς επενδυτάς. Βεβαίως ο νέος δανεισμός γίνεται εις βάρος του αστού φορολογουμένου και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που είναι μάλλον «μασάζ απορρυθμίσεων». Οι επενδύσεις απουσιάζουν.

Όλα αυτά με στόχο την ψήφο των «λούμπεν προλεταρίων» τις τάξεις των οποίων πύκνωσαν τα τρία μνημόνια και το τέταρτο εν εξελίξει του ΣΥΡΙΖΑ-ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ.

Εν τούτοις, η οικονομική και η εν γένει κατάσταση της χώρας βαίνει από κακού εις χειρότερον. Το Τραπεζικό σύστημα καταρρέει και η εξωτερική πολιτική μετά το φιάσκο των αΠρε(σ)πών, στρέφεται στον διαμοιρασμό του Αιγαίου με την Τουρκία.

«Δεν έχετε εικόνα χώρας που ξεπέρασε την κρίση» («Καθημερινή», 3.3.19) ισχυρίζεται σε συνέντευξη  προς τον κ. Τάσο Τέλλογλου, ο  πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Χάνς-Όλαφ Χένκελ και ο Ιωακείμ Σταρμπάτι, ανεξάρτητος βουλευτής στην Γερμανική Μπούντεσταγκ (ομοσπονδιακή Βουλή). Αμφότεροι παρομοίασαν την εν Ελλάδι οικονομική κατάσταση μέσα στην ευρωζώνη με την καμπύλη L (του λατινικού λάμδα). «Χάσατε το 23-24% του εισοδήματος σας και τώρα, μετά την πτώση, η οικονομία σας είναι στάσιμη, δεν ανέρχεται, έχει την μορφή του L.» είπε ο  καθηγητής Σαρμπάτι.

Χωρίς περιστροφές, ο  Χάνς Χένκελ εδήλωσε ότι «είναι καιρός ν’ αναλάβει η Γερμανία μέρος του Ελληνικού χρέους και η Ελλάς να εγκαταλείψει το ευρώ, για μπορέσει να υποτιμήσει την νέα δραχμή. «Οι Γερμανοί ξέρουν ότι ουδέποτε θα πάρουμε πίσω τα δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα».

Να μας συμπαθούν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές της Γερμανίας. Τα δάνεια που πήραμε – και «μαζί τα φάγαμε» αποπληρώθησαν κατά 90% στις Γερμανικές, Γαλλικές και Ολλανδικές Τράπεζες. Την οφειλή έχουν σήμερα αναδεχθή οι 17 χώρες της Ευρωζώνης για να σωθεί  το ευρώ κι’ όχι η Ελλάς.

«Εάν η Ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειπε το ευρώ το 2015, θα την ακολουθούσε η Ισπανία και εν συνεχεία η Ιταλία» απεκάλυψε ο καθηγητής Σταρμπάτι. Αυτό θα ήταν το τέλος της ευρωζώνης και μεγάλη ζημία για την Γερμανία.

Εν τω μεταξύ όμως τις Ελληνικές τηλεπικοινωνίες και  αεροδρόμια τα πήραν οι Γερμανοί, τα λιμάνια οι Κινέζοι, τους σιδηροδρόμους οι Ιταλοί και τις Τράπεζες της Ελλάδος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τι απομένει για τον Ελληνικό λαο; «Ένας γδούπος κι’ ένας λυγμός» ως θα έλεγε ο T. S. Eliot.