Σε αντίθεση με την σημαντική ανοδική πορεία της μέσης οριακής τιμής συστήματος (ΟΤΣ) πριν δύο εβδομάδες, αυτή κατέγραψε τελικά μικρή πτώση την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο ενεργειακής ανάλυσης του ΙΕΝΕ, που εστιάζει στην εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ άλλων.

Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ την εβδομάδα μεταξύ 9 και 15 Ιουλίου ανήλθε στα €62.72/MWh, μειωμένη κατά 4.11% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €69.26/MWh και στα €46.53/MWh αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη μέση ΟΤΣ ανά ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας επετεύχθη την περασμένη Πέμπτη (12/7) φτάνοντας τα €65.65/MWh.   

 

Σύμφωνα με την ενεργειακή ανάλυση του Ινστιτούτου, η μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας σημείωσε μικρή πτώση επηρεαζόμενη κυρίως από τη χαμηλή μέση ΟΤΣ της περασμένης Κυριακής (15/7), η οποία διαμορφώθηκε στα €56.93/MWh. Η συγκεκριμένη ημέρα σήμανε και το τέλος μιας σπάνιας παρατεταμένης περιόδου βροχοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, κάτι το ασυνήθιστο για αυτήν την εποχή του χρόνου (σε σύγκριση με το ιστορικό αντίστοιχων περιόδων).