Απέβαλαν Μαθητή Επειδή Ύψωσε την Ελληνική Σημαία στο Σχολείο του … - Και η Απρόσμενη Συνέχεια

energia.gr
Παρ, 10 Νοεμβρίου 2017 - 17:09
Στην Κρήτη απέβαλαν μαθητή γιατί ύψωσε την ελληνική σημαία στο σχολείο του! Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο, με τον μαθητή να παίρνει χθες, Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ήταν επικίνδυνη. Σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Flashnews.gr, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία – παρ’ ότι προβλέπεται από το νόμο- εδώ και περίπου 4 χρόνια,  και μολονότι το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.

Συγκεκριμένα, το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ, θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.

Η πράξη του, όμως, αυτή, φαίνεται ότι θα του στοίχιζε.

Την Πέμπτη, η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή, με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη, καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.

Το Flashnews.gr ρώτησε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκηαν έχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος, ωστόσο, είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει. Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι «την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει».

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται ηαπάντηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και όλες τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση.

Και η απρόσμενη συνέχεια ...

Σήμερα, Παρασκευή, μαθητές του Λυκείου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και σε μια συμβολική πράξη κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαίακαι "ύψωσαν" και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.

Παράλληλα, πριν την καθιερωμένη πρωινή προσευχή, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Οι συμμαθητές του παιδιού που τιμωρήθηκε με το επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνο που ανέβηκε στον στύλο για να ανεβάσει τη σημαία, πρωτοτύπησαν και αντί να μετατρέψουν το Λύκειο σε ένα ακόμη σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, βρήκαν ένα διαφορετικό, πιο αιχμηρό τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στη διεύθυνση του σχολείου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται η αντίδραση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο μαθητής που προχώρησε σε αυτή την πράξη είναι φιλήσυχος και καλός μαθητής.