Μόνο την 1η Μαρτίου. Μόνο αυτή την ημέρα δεν έχει πει κάποιο ψέμα ο Ντόναλντ Τραμπ από τις 21 Ιανουαρίου, την πρώτη πλήρη ημέρα καθηκόντων ως πρόεδρος των ΗΠΑ, και για τις επόμενες σαράντα ημέρες. 

Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται από τη λίστα που δημοσίευσαν οι New York Times σημειώνοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος «επιχειρεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο η αλήθεια δεν θα έχει καμία σημασία». Με την εξαίρεση της 1ης Μαρτίου, ο Τραμπ εκστόμισε μόνο ψέματα τις πρώτες σαράντα ημέρες της προεδρίας του. Στο σύνολο των 113 ημερών ψέματα είπε συνολικά τις 74. Αλλά και αυτές που δεν είπε είναι συνήθως επειδή δεν έγραψε κάτι στο Twitter. Δηλαδή, επειδή έκανε διακοπές στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο ή έπαιζε γκολφ.

«Δεν είχαμε ποτέ έναν πρόεδρο που να περνάει τόσο πολύ χρόνο λέγοντας ψέματα» σημειώνει η εφημερίδα. 

Μερικά παραδείγματα; 21 Ιανουαρίου – «Δεν ήμουν φαν του Ιράκ, δεν ήθελα να πάμε στο Ιράκ. (Στην αρχή ήταν υπέρ). 25 Ιανουαρίου – «Ποτέ δεν είχε συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος». (Οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι στην τελετή ορκωμοσίας του Ομπάμα το πλήθος ήταν πολύ μεγαλύτερο απ΄ό,τι στη δική του). 11 Απριλίου. «Εκτιμώ τον Στιβ (ενν. Μπάνον), αλλά θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι εγώ δεν τον ήξερα. (Τον ήξερε από το 2011). 12. Απριλίου. «Ο γενικός γραμματέας κι εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Διαμαρτυρήθηκα πριν από καιρό και τώρα πολεμούν την τρομοκρατία» (Το ΝΑΤΟ συμμετέχει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από τη δεκαετία του ’80).

Και να φανταστεί κανείς ότι οι ΝΥΤ δεν συμπεριέλαβαν στη λίστα και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Αυτές πια είναι αμέτρητες.

(protagon.gr)


Διαβάστε ακόμα