Είδε Ή Δεν Είδε ο Τσίπρας τους ...Πετρελαιάδες;

του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Παρ, 26 Μαΐου 2017 - 18:24

Η συνεργασία της κολοσσιαίας ExxonMobil με την Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια που προδιαγράφεται και γενικότερα «παίζει» στα ΜΜΕ σχεδόν θεωρείται ...δεδομένη.

Έρχεται, λοιπόν, εκείνη η μέρα που, ενώ το πράγμα κοντεύει να εξελιχθεί σαν το παραμύθι με τον βοσκό, τα πρόβατα και την επίθεση του λύκου, οι Αμερικανοί εμφανίζονται και βλέπουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Δραγασάκη και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Σταθάκη. Ακολουθούν επίσημες λιτές ανακοινώσεις, χωρίς πάντως οποιαδήποτε νύξη σε υπογραφές και τα σχετικά.

Ακολουθούν νέες διαρροές πληροφοριών ή «πληροφοριών» που θέλουν να υπάρχει ενδιαφέρον για όλη τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Όμως, η πιο «λεπτή» πληροφορία που δημοσιεύεται σε μεγάλη εφημερίδα έχει να κάνει με το ότι τα στελέχη των Exxon, Total με τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων είδαν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Πάει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Ενέργειας και, όπως είναι φυσικό, ερωτάται για το εάν όντως υπήρξε αυτή η συνάντηση. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ! Προσέξτε, δεν κάνει κάποια διατύπωση ...ήξεις-αφίξεις, αλλά δεν ασχολείται καθόλου με την ερώτηση, σα να μην έγινε ποτέ -αντίθετα αφήνει αιχμές ...για τον Σαμαρά και τις εκτιμήσεις που εκείνος και οι συνεργάτες του είχαν εκφράσει στο παρελθόν για πλούσιο δυναμικό υδρογονανθράκων στην χώρα.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει όντως αυτό το δυναμικό. Εκείνο που όμως λογικά θα πρέπει να σκέφτονται τα στελέχη των δύο διεθνών ομίλων είναι ότι μετά την αντίδραση του πρωθυπουργού:

-Αν όντως η συνάντηση είχε γίνει, «γιατί δεν λέει ΝΑΙ; Κακό είναι; Επενδύσεις θέλουμε να κάνουμε στην χώρα, θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και θα το ακολουθήσουμε προφανώς, γιατί να δίνεται η εντύπωση ότι κάτι μεμπτό παίζει εδώ;»
-Αν η συνάντηση δεν είχε γίνει, «μα γιατί δεν λέει ΟΧΙ; Θέλει να το αφήσει να αιωρείται για να δημιουργεί εντυπώσεις;»

Αν πάλι κάποιος ήταν στέλεχος κάποιας άλλης μεγάλης ξένης εταιρείας που έχει ενδιαφέρον στην Ελλάδα και μάθαινε ότι ο πρωθυπουργός δεν απαντά σε ερώτηση για το αν είδε τους δυνητικούς ανταγωνιστές του, τί συμπέρασμα θα έβγαζε; Μήπως ότι «α, καλά, σημαδεμένο το παιχνίδι, άστο καλύτερα,...»;

Ξέρετε, ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ακραίες φωνές του, όταν ήταν σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την προσέλκυση ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην έρευνα υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, λίγο πριν γίνει κυβέρνηση ωρυόταν ότι "θα σταματήσουμε τους διαγωνισμούς, θα καταργήσουμε τις συμβάσεις που τρέχουν" και διάφορα άλλα σχετικά. Αποτέλεσμα: ενώ ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει έπειτα από αίτημα της ιταλικής Enel, οι Ιταλοί ούτε καν εμφανίστηκαν!!! Αρκετές ακόμη ξένες εταιρείες ανέκρουσαν πρύμνα, ενώ από τα 20 θαλάσσια οικόπεδα που είχαν βγει αμέσως μετά σε έλλο διαγωνισμό, έμειναν στα αζήτητα τα 17!

Κανονίστε, λοιπόν, να τους ξαναχάσετε τους επενδυτές, κύριοι...

(από newmoney.gr)