Εργάτης στη Βόρεια Κίνα ο Θ. Δρίτσας στα Πλαίσια της Συμφωνίας με την Cosco για τον ΟΛΠ

energia.gr
Σαβ, 9 Ιουλίου 2016 - 09:54
Στην επαρχία Σανσί της βόρειας Κίνας θα μεταβεί στο τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς στα πλαίσια της μεταβίβασης στην Cosco του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ συμφωνήθηκε η απασχόληση του κ. Υπουργού σε ανθρακωρυχείο της περιοχής, έπειτα από απαίτηση της κινεζικής πλευράς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας, το έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να εργαστεί στα ορυχεία άνθρακα όπου και θα εκπαιδευτεί στο κινεζικό σύστημα εργασίας. Σε μεταγενέστερο στάδιο και ανάλογα με την απόδοσή του θα εξεταστεί η μεταφορά του σε ναυπηγείο της Cosco στην Κίτρινη Θάλασσα, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως η εταιρεία θα εξασφαλίσει στον υπουργό άψογες εργασιακές συνθήκες με δυνατότητες ανέλιξης, όπως άλλωστε ισχύει και για όλο το προσωπικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξέλιξη ήρθε ως συνέχεια στο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί κατά τη διαδικασία κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ από τη Βουλή, όταν οι τροποποιήσεις του κ. Δρίτσα στο κείμενο της συμφωνίας είχαν προκαλέσει την οργή της κινεζικής πλευράς. Τελικά το θέμα λύθηκε όταν ο υπουργός υπό την πίεση του Α. Τσίπρα αποδέχθηκε τις νομοτεχνικές βελτιώσεις της Cosco, μια εκ των οποίων ήταν και η άμεση μετάβασή του Θ. Δρίτσα στην κινεζική επαρχία βόρεια του Κίτρινου Ποταμιού.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του μεγάρου Μαξίμου, το σχέδιο έχει τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, ο οποίος άλλωστε βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με διευθυντικά στελέχη της Cosco κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο Σινικό Τείχος.

Παρά τη μετακόμισή του σε ορυχείο της βόρειας Κίνας, ο Θ. Δρίτσας θα παραμείνει υπουργός. Ερωτηθείς σχετικά ενώ έψαχνε από πού μπορεί να προμηθευτεί μάλλινες κάλτσες, ο υπουργός απάντησε «έδωσα μάχη για να βελτιωθεί η σύμβαση με την Cosco. Τώρα με στέλνουν στην Κίνα. Γιατί να παραιτηθώ;».

(από www.tokoulouri.com)