TÜV AUSTRIA ACADEMY: Μετατροπή της Γνώσης σε Επαγγελματική Εξειδίκευση, Σύνδεση με το Μέλλον

TÜV AUSTRIA ACADEMY: Μετατροπή της Γνώσης σε Επαγγελματική Εξειδίκευση, Σύνδεση με το Μέλλον
συνέντευξη της Κατερίνας Καλαϊτζάκη, διευθύντριας της TÜV AUSTRIA ACADEMY
Τρι, 19 Ιανουαρίου 2016 - 17:05
Αξιότιμη κυρία Καλαϊτζάκη, θα θέλαμε, κατ’ αρχάς, να σας ζητήσουμε να σκιαγραφήσετε την εταιρική ταυτότητα της TÜV AUSTRIA HELLAS και να αναφερθείτε εν συντομία στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός σας. Η TÜV AUSTRIA HELLAS είναι 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου TÜV AUSTRIA GROUP, που έχει ιδρυθεί από το 1872 και απαριθμεί παγκοσμίως περισσότερα από 140 χρόνια ιστορίας στο χώρο των πιστοποιήσεων, επιθεωρήσεων, τεχνικών ελέγχων και εκπαίδευσης
Αξιότιμη κυρία Καλαϊτζάκη, θα θέλαμε, κατ’ αρχάς, να σας ζητήσουμε να σκιαγραφήσετε την εταιρική ταυτότητα της TÜV AUSTRIA HELLAS και να αναφερθείτε εν συντομία στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός σας.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS είναι 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου TÜV AUSTRIA GROUP, που έχει ιδρυθεί από το 1872 και απαριθμεί παγκοσμίως περισσότερα από 140 χρόνια ιστορίας στο χώρο των πιστοποιήσεων, επιθεωρήσεων, τεχνικών ελέγχων και εκπαίδευσης. Όντας η πρώτη και η μεγαλύτερη σε μέγεθος θυγατρική του Ομίλου, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1994, είναι διαπιστευμένη για ένα πολύ ευρύ σύνολο υπηρεσιών τεχνικών επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων που παρέχονται από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), από τον Ιταλικό Οργανισμό Διαπίστευσης ACCREDIA και από τον Αυστριακό Οργανισμό Διαπίστευσης BMWA.

Πού αποσκοπούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η TÜV AUSTRIA ACADEMY, ο εκπαιδευτικός οργανισμός του TÜV AUSTRIA GROUP;

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY αποτελεί τον εκπαιδευτικό οργανισμό του TÜV AUSTRIA GROUP και παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα σε παγκόσμια κλίμακα. Το όραμα της TÜV AUSTRIA ACADEMY είναι, αξιοποιώντας τα περισσότερα από 140 χρόνια εμπειρίας και τεχνικής πρωτοπορίας του TÜV AUSTRIA GROUP, να αποτελεί έναν κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό διά βίου μάθησης και διά βίου εκπαίδευσης, δημιουργώντας μια διαχρονική και ανθρωποκεντρική σχέση συνεργασίας με τους καταρτιζόμενους, συμβάλλοντας έτσι στη μετατροπή της γνώσης σε επαγγελματική εξειδίκευση και αποσκοπώντας στη διαρκή βελτίωση της επαγγελματικής ταυτότητάς τους, καθώς και της επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξής τους.

Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείται η TÜV AUSTRIA ACADEMY και σε ποιες γλώσσες προσφέρονται τα εκπαιδευτικά προγράμματά της;

Σήμερα, η TÜV AUSTRIA ACADEMY διαθέτει γραφεία και σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους στη Βιέννη, στην Αθήνα, στο Βουκουρέστι, σε παραρτήματα εντός Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Μυτιλήνη), καθώς και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (π.χ., Κύπρος, Τουρκία, Ιορδανία, Αλβανία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Κατάρ κ.ά.).

Σαν διεθνής εταιρεία, με παρουσία σε περισσότερες από 32 χώρες παγκοσμίως, προσφέρει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αραβικά και στα κινέζικα.

Με ποιον τρόπο αξιοποιεί η TÜV AUSTRIA ACADEMY την τεχνολογία και τις υπηρεσίες διαδικτύου στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας;

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY έχει επενδύσει στον επαναπροσδιορισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποδεσμεύοντάς την από το χώρο και το χρόνο και εξομοιώνοντας τις κλασικές διαδικασίες εκμάθησης και συμμετοχής στην κανονική ροή του μαθήματος.

Η «έξυπνη» αίθουσα διδασκαλίας (smart class), απόρροια της πετυχημένης επένδυσης της TÜV AUSTRIA ACADEMY στις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες, αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία και τις υπηρεσίες διαδικτύου, προσφέροντας υψηλής ποιότητας «ζωντανή» εκπαίδευση εκτός των στενών ορίων της συμβατικής αίθουσας διδασκαλίας.

Με μια μοναδική σειρά επιλεγμένων διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που στοχεύουν στη δυναμική προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη τόσο των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας όσο και των πιο έμπειρων στελεχών, καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να γίνουν μέλη της πιο εξελιγμένης και στοχευμένης εκπαίδευσης που τους συνδέει με το μέλλον.

Στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο της TÜV AUSTRIA ACADEMY, όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με τα κατάλληλα μέσα, προκειμένου οποιοδήποτε εκπαιδευτικό συμβατικό πρόγραμμα που υλοποιείται μέσα σ’ αυτές να μπορεί ταυτόχρονα να πραγματοποιείται σε πολλά διαφορετικά μέρη. Έτσι, όταν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς σε εμάς, ερχόμαστε εμείς σε εσάς, όπου και αν βρίσκεστε!

Ποιο είναι το σκεπτικό βάσει του οποίου δραστηριοποιείται η TÜV AUSTRIA ACADEMY στον τομέα των ενδοεπιχειρησιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων;

Η εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων και οργανισμών αποκτά στις μέρες μας ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας των ταχύτατα συντελούμενων αλλαγών στον τεχνολογικό και οικονομικό τομέα. Η απαξίωση των γνώσεων σε συνδυασμό με το βραδύ ρυθμό ανανέωσης του επιστημονικού δυναμικού έχει άμεσες συνέπειες στην παραγωγικό ιστό της κοινωνίας, στην ανάπτυξή της και στην αγορά εργασίας. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων και οργανισμών καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά οι προκλήσεις της εποχής στον εργασιακό βίο.

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY ειδικεύεται στη δημιουργία ενδοεπιχειρησιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων απολύτως προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών και βασισμένων σε βιωματικές μεθόδους τις οποίες αξιοποιούν οι εκπαιδευτές, προκειμένου να προκαλέσουν στους εκπαιδευόμενους συμμετοχικές βιωματικές εμπειρίες, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση από μέρους τους ενός άλλου τρόπου σκέψης, δράσης και συμπεριφοράς.

Παρόλο που υλοποιούμε ένα μεγάλο αριθμό ανοικτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητάς μας αφορά στην προετοιμασία και δημιουργία σεμιναρίων «κατά παραγγελία». Ακούμε και μελετάμε τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες της ενδιαφερόμενης επιχείρησης, επεξεργαζόμαστε μαζί την ακριβή θεματολογία, διάρκεια και περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, επιλέγουμε το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και τα μέσα διδασκαλίας για την κάθε ομάδα εργαζομένων, χρησιμοποιούμε εισηγητές εξειδικευμένους στο επιλεγμένο από την επιχείρηση γνωστικό αντικείμενο, αξιολογούμε το αποτέλεσμα και υποστηρίζουμε την επιχείρηση για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Πώς αντιλαμβάνεται η TÜV AUSTRIA ACADEMY την έννοια της κοινωνικής ευθύνης; Ποιες είναι οι δράσεις που αναπτύσσει ο Οργανισμός σας, ώστε να συνεισφέρει στην πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας;

Ο όρος Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στη συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους.

Οφείλουν, επομένως, να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Να σέβονται, δηλαδή, τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας (τον σεβασμό προς τον άνθρωπο - την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής).

Βάσει των παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί φορείς οφείλουν να συνεισφέρουν στην ΕΚΕ μέσω τριών βασικών δραστηριοτήτων τους: της διάχυσης της γνώσης, της δημιουργίας νέας γνώσης και του περιβάλλοντος και της κουλτούρας τους, δηλαδή μέσω των ίδιων των πρακτικών που ακολουθούν για τη λειτουργία τους.

Όλοι εμείς στην TÜV AUSTRIA ACADEMY, συναισθανόμενοι τις δύσκολες μέρες που βιώνει η κοινωνία μας, ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μας αλλά και η πληθώρα των νέων μας χωρίς εργασία, έχουμε καθιερώσει το θεσμό των Αφιερωμένων Ημερών, δίνοντας τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σ’ αυτές. Πυξίδα των ενεργειών μας ήταν να δώσουμε διέξοδο και να ενημερώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο της πατρίδας μας για τα τελευταία τεκταινόμενα σε κορυφαία θέματα του περιβάλλοντος, της ποιότητας, της ασφάλειας και της τεχνικής ασφάλειας, αλλά και να παρέχουμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώση και χρήσιμη ενημέρωση, η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στη μάχη της εξεύρεσης εργασίας.

Παρέχουμε, επίσης, τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε άνεργα στελέχη και νέους επιστήμονες. Άμεσος στόχος μας, η ευκαιρία για επιμόρφωση αλλά και η ένταξη - επανένταξη στην αγορά εργασίας όσο γίνεται γρηγορότερα. Έμμεσος, η διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης και διάδοσης σε όλους τους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς εταίρους του ρόλου τους σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, ώστε η ΕΚΕ, από αφηρημένη έννοια, να γίνει τρόπος σκέψης, ζωής και δράσης.

Είναι ανάγκη οι «επιχειρήσεις» να δούνε την Ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία με βάση τις αξίες που η ανθρώπινη φύση ορίζει. Άλλωστε, η «επιχείρηση» που επενδύει σε δράσεις ΕΚΕ αντιλαμβάνεται συνειδητά το ρόλο που της αναλογεί ως υπεύθυνης εταιρείας, τόσο απέναντι στην επιχειρηματική της εικόνα και φήμη όσο και, κυρίως, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο με το οποίο συνυπάρχει και συλλειτουργεί.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με τις δράσεις μας όλους αυτούς που μέχρι σήμερα μας τίμησαν με την επιλογή τους, κατατάσσοντάς μας ως έναν από τους σημαντικότερους φορείς εκπαίδευσης διεθνώς.

( eduadvisor.gr)

Διαβάστε ακόμα