Επενδύσεις 35 δισ. δολ. στην ηλεκτροκίνηση

Ένα ακόμη βήμα που κλιμακώνει τη στροφή της στην αγορά της ηλεκτροκίνησης κάνει η General Motors, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία δύο νέων εργοστασίων παραγωγής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην ευρύτερη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στα 35 δισ. δολάρια έως το 2025 - ποσό που σηματοδοτεί άνοδο κατά 75% σε σχέση με τον σχεδιασμό που είχε τον Μάρτιο του 2020 πριν από τα lockdowns της πανδημίας.

«Η μετάβαση στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται συνεχώς και οδεύει σε σημείο εκτίναξης» δήλωσε ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της GM Πολ Τζέικομπσον, προσθέτοντας: «Αυξάνουμε τις επενδύσεις για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση εγκαίρως».

Η ενίσχυση του επενδυτικού πλάνου της GM ακολουθεί την ευρύτερη τάση μεταξύ των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της συμβουλευτικής φίρμας AlixPartners, οι συνολικές επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030 θα έχουν φθάσει στα 330 δισ. δολάρια, επίπεδο που σηματοδοτεί αύξηση της τάξης του 41% σε σχέση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις που υπήρχαν πριν από έναν χρόνο.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")