Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία σημείωσαν πτώση 40%, τον Ιούνιο 2020. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση της μεγαλύτερης αγοράς της Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια

Τον Ιούνιο πουλήθηκαν 220.000 καινούργια αυτοκίνητα και η σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, δείχνει ότι η πτωτική τάση άγγιξε το 40%.

Η πρωτοφανής πτώση των πωλήσεων οφείλεται στις συνέπειες από την πανδημία. Η οικονομία δέχεται απανωτά χτυπήματα, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα για την εργασιακή τους σχέση και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά τον βηματισμό της για να αντιμετωπίσει την μείωση της ζήτησης.

Και δεν είναι μόνο αυτά που απασχολούν τις διοικήσεις των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι υποχρεωμένες να αναπτύξουν την ηλεκτροκίνηση ξοδεύοντας απίστευτα ποσά.

Οι προβλέψεις εκτιμούν ότι οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το 2020 θα είναι περιορισμένες κατά 20% σε σχέση με το 2019. Ο όγκος των συνολικών πωλήσεων εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στα 2,8 εκατ. μονάδες. Η τελευταία φορά που τόσο λίγα αυτοκίνητα πουλήθηκαν ήταν το 1989 - έτος της γερμανικής επανένωσης στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Στην αγορά αυτοκινήτων της Γερμανίας, η ζήτηση για οικολογικά αυτοκίνητα διαφόρων τύπων είχε αυξηθεί κατά 90%, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Συνολικά έχουν πουληθεί 90.000 οικολογικά αυτοκίνητα. Σχεδόν τα μισά από αυτά ήταν υβριδικά αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά.

(από in2life.gr)