Τον Ιανουάριο του 2020 αναμένεται η κυβέρνηση να καταλήξει και να ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις για την τύχη της ΛΑΡΚΟ

Αυτό αναφέρουν πηγές μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδακη με τη συμμετοχή συνδικάτων εργαζομένων της βαριάς βιομηχανίας παραγωγής νικελίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο υπουργοί έκαναν γνωστό στους συνδικαλιστές πως η κυβέρνηση αναμένει και τις προτάσεις τους για την τύχη της ΛΑΡΚΟ αλλά πάντα στο πλαίσιο της απόφασης της Κομισιόν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ευρ Επιτροπή έχει αποδεχτεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς να διατηρηθεί ζωντανό το σχέδιο του σπασίματος της εταιρίας σε δυο τμήματα και να γίνουν δυο παράλληλοι διαγωνισμοί και έτσι οι νέοι ή ο νέος επενδυτής να μην είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 136 εκατ. ευρώ.

Πηγές επίσης θέλουν τους δυο υπουργούς να έφεραν ως παράδειγμα εξεύρεσης λύσης την περίπτωση των ναυπηγείων καθώς και άλλων κρατικών βιομηχανιών όπως η ΕΑΒ, ΕΛΒΟ κλπ.

Τόνισαν ακόμη την ανάγκη η βιομηχανία να παραμείνει σε λειτουργία μέχρι την ιδιωτικοποίηση της.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και τη διατήρηση της ΛΑΡΚΟ ως ενιαίας επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι επιφυλάχθηκαν για την περαιτέρω στάση τους μετά τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

(από euro2day.gr)