Aνακοινώθηκε ο Αρχικός Ετήσιος Προγραμματισμός του ΔΕΣΦΑ για Εκφορτώσεις LNG στην Ρεβυθούσα

Aνακοινώθηκε ο Αρχικός Ετήσιος Προγραμματισμός του ΔΕΣΦΑ για Εκφορτώσεις LNG στην Ρεβυθούσα
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τρι, 19 Νοεμβρίου 2019 - 12:17

Στο αρχικό ετήσιο πρόγραμμα εκφορτώσεων για το επόμενο έτος, 2020, που ανακοίνωσε ο ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνονται, συνολικά 65 θέσεις (slots) υγροποιημένου φυσικού αερίου για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, τις οποίες εξασφάλισαν οι ΔΕΠΑ, Mytilineos, Elpedison και Ήρων. 

Κατά σειρά όγκου εκφόρτωσης, η Mytilineos έκλεισε 22 slots των 150 χιλιάδων κυβικών μέτρων, όπως και η Elpedison, ενώ ακολουθεί η ΔΕΠΑ με 14 slots που κυμαίνονται από 72 μέχρι 150 χιλ. κυβικά και η Ήρων με 7. 

Ως προς τη χρονική κατανομή, 21 slots αφορούν στη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, άλλα 22 slots στην περίοδο από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο, ενώ τα υπόλοιπα 22 θα κατανεμηθούν στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του επομένου έτους. 

Αντιθέτως, δεν συμπεριελήφθησαν στον σχετικό κατάλογο που ανακοινώθηκε, 64 slots και προέρχονται από τις, Mytilineos, Μotor Oil, ΔΕΗ, Προμηθέας Gas, ΔΕΠΑ, Ήρων, Ήρων ΙΙ, SD project EAD, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα, Energiko EOOD, Elpedison και MET Energy Trading Bulgaria.

Μετά τη δημοσιοποίηση του αρχικού προγράμματος εκφορτώσεων για το 2020, oι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους, ή όχι, ώστε να δημοσιοποιηθεί εν συνεχεία από τον ΔΕΣΦΑ, το τελικό πρόγραμμα εκφορτώσεων για το 2020. 

Ακολουθεί αυτούσια η Δημοσίευση Αρχικού Ετησίου Προγράμματος LNG, Έτους 2020 από τον ΔΕΣΦΑ: εδώ