Πρόθεση της Eni Gas e Luce είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ZeniΘ, με επενδύσεις σε συστήματα, ανθρώπους και υπηρεσίες, όπως επισήμαναν υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής στο «αρχηγείο» της Eni, στο Μιλάνο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η απόκτηση του 100% της ZeniΘ αποτελεί ένα από τα πρώτα και επιτυχημένα βήματα, ώστε η Eni gas e Luce να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στη λιανική εμπορία αερίου και ρεύματος σε όλη τη γηραιά ήπειρο - μία «ευρωπαϊκή υπερδύναμη και στο retail», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Eni Gas e Luce χαρακτηρίζουν θετική την έως τώρα πορεία της ZeniΘ, απονέμοντας τα εύσημα στη διοίκησή της και στον διευθύνοντα σύμβουλο Frederico Regola και σημειώνοντας ότι τα μερίδια της εταιρείας αυξάνονται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Όσον αφορά την περαιτέρω μεγέθυνση της ελληνικής θυγατρικής, επισημαίνουν ότι η ιταλική εταιρεία θα συνεχίσει να μεταφέρει καθημερινά στη ZeniΘ την τεχνογνωσία της και τις βέλτιστες πρακτικές από τις ώριμες αγορές της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, ανάλογα με τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών, η ZeniΘ θα λανσάρει στη χώρα μας ακόμη περισσότερες από τις πρόσθετες υπηρεσίες που η Eni Gas e Luce προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό της γειτονικής χώρας, στο οποίο παρέχει μία ευρεία γκάμα από ασφαλιστικά προϊόντα, εξοπλισμό και υπηρεσίες «έξυπνου» σπιτιού, καθώς και πλήρη κάλυψη σε θέματα αγοράς και συντήρησης συστημάτων θέρμανσης και ψύξης.

Σκέψεις «εξόδου» από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Αντίθετα με την προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου, όπου η Eni Gas e Luce θέλει να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος πανευρωπαϊκά, η ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου βρίσκεται εκτός των στρατηγικών στόχων της.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη της διοίκησης της ιταλικής εταιρείας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα διανομής σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και στην οποία συμμετέχουν με 49%, κατέχοντας και το μάνατζμεντ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της εταιρείας Alberto Chiarini επισκέφθηκε για τον σκοπό αυτό τη χώρα μας την Τετάρτη, για συνομιλίες με το ΤΑΙΠΕΔ. Πάντως, όλα συνηγορούν στο ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αφότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στον κλάδο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με τον προωθούμενο διαγωνισμό πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών. Επίσης, προϋπόθεση για μία τέτοια αγοραπωλησία είναι να υπάρξει ένα ικανοποιητικό τίμημα.