Η Shell εισήλθε στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Νοτιοανατολική Ασία, εγκαθιστώντας τον πρώτο σταθμό φόρτισης Η/Ο στην Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε η εταιρεία. Η υπηρεσία φόρτισης της Shell "Shell Recharge", διαθέτει ταχυφορτιστές άμεσης φόρτισης συνεχούς ρεύματος,  ισχύος 50 κιλοβάτ που είναι σε θέση να φορτίσουν το 80% της μπαταρίας ενός οχήματος μέσα σε περίπου 30 λεπτά της ώρας.

Η Shell σχεδιάζει να εγκαταστήσει, συνολικά,  10 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Σιγκαπούρη, έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Ποσοστό που ανέρχεται στο 52% των κατοίκων της Σιγκαπούρης αποθαρρύνονται να αγοράσουν, ή να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, επειδή θεωρούν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί σταθμοί φόρτισης στην πόλη-κράτος, όπως έδειξε μελέτη που ανέθεσε η Shell για τη συμπεριφορά των καταναλωτών έναντι των ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία επιθυμεί  να αλλάξει τη στάση τους, «προσφέροντας στους πελάτες μια ταχεία λύση φόρτισης σε βολικές και στρατηγικές τοποθεσίες», δήλωσε ο Aarti Nagarajan, γενικός διευθυντής του βραχίονα λιανικών υπηρεσιών της Shell στην Σιγκαπούρη.

«Προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος που έχει θέσει η πόλη-κράτος, η Σιγκαπούρη χρειάζεται περισσότερες και πιο καθαρές λύσεις ενέργειας για την αειφορία της ζωής, των επιχειρήσεων και των μεταφορών», προσέθεσε ο ίδιος.

«Η υπηρεσία Shell Recharge αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα, για το πώς θα κάνουμε πιο βολικό για τους πελάτες μας να υιοθετήσουν την καθαρότερη κινητικότητα», δήλωσε από την πλευρά του, ο Kah Peng, πρόεδρος της Shell Companies για τη χώρα.