Στήριξη στην ΔΕΗ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη- "Οι Λιγνιτικές Περιοχές να Παράγουν, Τώρα, Καθαρή Ενέργεια"

Στήριξη στην ΔΕΗ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη- Οι Λιγνιτικές Περιοχές να Παράγουν, Τώρα, Καθαρή Ενέργεια
energia.gr
Παρ, 24 Μαΐου 2019 - 18:35

«Θα στηρίξουμε τη ΔΕΗ», επεσήμανε από την Φλώρινα ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας για τη Δημόσια Επιχείρηση, στη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη το βράδυ, τόνισε την ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας, η οποία, όπως υποστήριξε, «οδηγείται στην απαξίωση». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στους ευρωπαϊκούς πόρους

για τη μεταλιγνιτική εποχή, λέγοντας πως «δεν θα έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί ο λιγνίτης παραμένει το καύσιμο που στηρίζει ενεργειακά τη χώρα». Ανέφερε, δε ότι θα είναι «αμαρτία», να μην μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει τους πόρους που θα βοηθήσουν στη μετάβαση μιας ολόκληρης περιοχής σε ένα ολόκληρο νέο ενεργειακό μοντέλο.

«Εδώ έχουμε τα δίκτια, το τεχνικό προσωπικό», προσέθεσε, και συνέχισε: «Όνειρό μου είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας να κατασκευαστεί στις εκτάσεις τη ΔΕΗ, που αντί να εξάγουν λιγνίτη, θα στραφούν στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, δίνοντας νέες δουλειές σε ανθρώπους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι απειλείται το δικό τους ενεργειακό μέλλον. Είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε σε αυτή τη μετάβαση».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τη δέσμευση ότι για την περιοχή της Δ. Μακεδονίας θα εκπονήσει αναπτυξιακό σχέδιο μαζί με τον επόμενο περιφερειάρχη, για τον οποίο δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ο κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους συνδικαλιστές οι οποίοι παρευρίσκονταν στο χώρο της ομιλίας, είπε ότι έχει συζητήσει και έχει διαφωνήσει σε πολλά μαζί τους, αλλά συμφωνεί στην ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.