ΕΛΙΝΟΪΛ: Στρατηγική Συνεργασία με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε Φυσικό Αέριο και Ηλεκτρική Ενέργεια

ΕΛΙΝΟΪΛ: Στρατηγική Συνεργασία με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε Φυσικό Αέριο και Ηλεκτρική Ενέργεια
της Μαριάννας Τζάννε
Τρι, 4 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:00

Ένα βήμα πριν την επέκταση στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται η ΕΛΙΝΟΙΛ, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο συνεργασιών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες μεταξύ μεγάλων και ισχυρών παικτών της αγοράς.

Το σχέδιο της εταιρείας για διείσδυση στην αγορά ενέργειας προβλέπεται να υπηρετήσει η στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με την Ήρων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney.gr έχει κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Μέσω της συμφωνίας, η εταιρεία αποκτά ένα μεγάλο δίκτυο πωλήσεων, αποτελούμενο από 620 πρατήρια καυσίμων ενώ η ΕΛΙΝΟΙΛ έναν έμπειρο σύμμαχο με μεγάλη τεχνογνωσία στην ενέργεια. Η εταιρεία, θα έχει την ευθύνη της ανάπτυξης των πωλήσεων χωρίς μεσάζοντες μέσω του εκτεταμένου δικτύου της, πουλώντας τα πακέτα της Ήρων. Ας σημειωθεί ότι η ΕΛΙΝΟΙΛ με μερίδιο στην αγορά καυσίμων 10%, υπέβαλλε αίτηση χορήγησης άδειας ηλεκτρικής ενέργειας 200 MW στην ΡΑΕ τον περασμένο Ιανουάριο ενώ έχει λάβει άδεια προμήθειας αερίου από το Δεκέμβριο του 2015. Η εταιρεία διαθέτει ένα διευρυμένο πελατολόγιο που αποτελείται από 10.000 οικιακούς χρήστες, στους οποίους διανείμει πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σημαντικό μερίδιο σε βιομηχανικούς πελάτες που ανέρχεται στο 20%.

Ανάλογα σχέδια μέσω όμως εξαγοράς στον τομέα της ενέργειας επισημοποίησε μέσα στο καλοκαίρι και η Motor Oil εξαγοράζοντας την NRG, η οποία θα προσδεθεί στο άρμα της Coral (πρώην Shell Ελλάς) με 700 πρατήρια. Η εταιρεία ετοιμάζεται εντός του φθινοπώρου να κάνει είσοδο στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς. Εκκρεμεί η έγκριση της εξαγοράς της NRG από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία προβλέπεται σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης εντός Οκτωβρίου.

 

(newmoney.gr)