Σαρώνει τα διεθνή βραβεία για τις έρευνες του διαστήματος η νεαρή Κρητικοπούλα Χριστίνα Πλαϊνάκη, που είναι ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Πλανητολογίας Διαστήματος IAPS-INAF της Ρώμης

Σαρώνει τα διεθνή βραβεία για τις έρευνες του διαστήματος η νεαρή Κρητικοπούλα Χριστίνα Πλαϊνάκη, που είναι ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Πλανητολογίας Διαστήματος IAPS-INAF της Ρώμης.

Τον Ιούνιο έχε λάβει ένα εκ των 5 «Outstanding Young Scientist Awards» που δόθηκαν φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο σε νέους επιστήμονες, για τη συμβολή της στον κλάδο της πλανητικής φυσικής και του ηλιακού συστήματος.

Τώρα όπως γράφει το CretaLive, πήρε ένα ακόμη διεθνές βραβείο, από τις Ακαδημίες της Ρωσίας, της Νορβηγίας και του Βελγίου, στο 11ο διεθνές συνέδριο Sww11(STCE), που πραγματοποιήθηκε 17-21 Νοεμβρίου 2014, στη Λιέγη του Βελγίου.

Ειδικότερα της απονεμήθηκε το βραβείο Alexander Chizhevsky.

Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό και κέρδισε αρχικά μια υποτροφία μεταδιδακτορικού ερευνητή και έπειτα μια ορισμένου χρόνου θέση ερευνητή στο Institute of Space Astrophysics and Planetology (INAF-IAPS) της Ρώμης στην Ιταλία.

Η Δρ Πλαϊνάκη συνέχισε την ερευνητική της δραστηριότητα στο Ινστιτούτο Διαστημικής Αστροφυσικής και Πλανητολογίας της Ρώμης (INAF-IAPS), πραγματοποιώντας θεωρητική μελέτη της εξώσφαιρας των κοντινών προς τη Γη αστεροειδών. Στη συνέχεια, στο ίδιο ινστιτούτο, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης διαστημικής αποστολής JUICE (Jupiter ICy moons Explorer) της ESA στο Δία, ξεκίνησε να μελετά τους μηχανισμούς δημιουργίας εξωσφαιρών γύρω από τους παγωμένους δορυφόρους του γιγάντιου πλανήτη