«Ολα τα Κιλά Όλα τα Λεφτά»

Τα επίχειρα μιας λαϊκιστικής πολιτικής καλείται να πληρώσει σήμερα η κοινωνία στο σύνολό της. Αρχές του 2009 η τότε κυβέρνηση υποχώρησε στον εκβιασμό των αγροτοσυνδικαλιστών που με σύνθημα «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» είχαν κόψει τη χώρα στα δύο και εκταμίευσε επιδοτήσεις 387,4 εκατ. ευρώ κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου. Έγινε μάλιστα τότε προσπάθεια να συγκαλυφθεί η καταφανής παρανομία με την αιτιολογία ότι οι ενισχύσεις στους αγρότες δίνονται, μέσω ΕΛΓΑ, ως αποζημιώσεις για? την καταστροφή της παραγωγής τους το 2008!..
energia.gr
Πεμ, 24 Ιουλίου 2014 - 10:22

Τα επίχειρα μιας λαϊκιστικής πολιτικής καλείται να πληρώσει σήμερα η κοινωνία στο σύνολό της. Αρχές του 2009 η τότε κυβέρνηση υποχώρησε στον εκβιασμό των αγροτοσυνδικαλιστών που με σύνθημα «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» είχαν κόψει τη χώρα στα δύο και εκταμίευσε επιδοτήσεις 387,4 εκατ. ευρώ κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

Έγινε μάλιστα τότε προσπάθεια να συγκαλυφθεί η καταφανής παρανομία με την αιτιολογία ότι οι ενισχύσεις στους αγρότες δίνονται, μέσω ΕΛΓΑ, ως αποζημιώσεις για? την καταστροφή της παραγωγής τους το 2008!..

Καθώς κουτόφραγκοι δεν υπάρχουν, κανείς στις Βρυξέλλες δεν έδειξε «κατανόηση» στα ελληνικά τερτίπια. Ήταν τότε που η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχαν αρχίσει να ανησυχούν έντονα για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και μάλιστα είχαν στείλει και τις πρώτες προειδοποιήσεις στην Αθήνα. Και η Ε.Ε. απέρριψε τις «ενισχύσεις» ως παράνομες και απαίτησε την ανάκτησή τους.

Χθες το Ευρωδικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα και μαζί καταδικάστηκε, για ακόμη μια φορά, η πολιτική του λαϊκισμού και της συνδιαλλαγής με πάσης φύσεως συντεχνίες και ισχυρές ομάδες πίεσης. Πολιτική που οδήγησε την ελληνική οικονομία στο χείλος της χρεοκοπίας και σε βαθιά ύφεση που σάρωσε τα πάντα.

Μπορεί οι συγκεκριμένες ομάδες αγροτών να αύξησαν τις καταθέσεις τους και να μην τους άγγιξε η ύφεση, αλλά αυτό καλούνται τώρα να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Γιατί η κυβέρνηση είτε θα τους ζητήσει να επιστρέψουν πίσω τις παράνομες επιδοτήσεις, είτε θα μεταφέρει το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό διευρύνοντας έτσι τις «μαύρες τρύπες» που δημιουργεί η υποχρέωση αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, που αμείβονται με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Και η δεύτερη εκδοχή προβάλλει ως η πιο πιθανή.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ",17/07/2014)