Χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να εκτυπωθεί και να τοποθετηθεί, και εκτιμάται ότι η διάρκεια ζωής της είναι τα 30 χρόνια. Η πρώτη στον κόσμο γέφυρα από μπετόν που βγήκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή βρίσκεται σε μια μικρή πόλη της νοτιοανατολικής Ολλανδίας, το Γκέμερτ. Αν και αρχικά σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη (διαδεδομένη) κίνηση με ποδήλατα πάνω από ένα κανάλι νερού, μπορεί να αντέξει βάρος έως δύο τόνους, δηλαδή ακόμα και μικρά φορτηγά

Χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να εκτυπωθεί και να τοποθετηθεί, και εκτιμάται ότι η διάρκεια ζωής της είναι τα 30 χρόνια. Η πρώτη στον κόσμο γέφυρα από μπετόν που βγήκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή βρίσκεται σε μια μικρή πόλη της νοτιοανατολικής Ολλανδίας, το Γκέμερτ. Αν και αρχικά σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη (διαδεδομένη) κίνηση με ποδήλατα πάνω από ένα κανάλι νερού, μπορεί να αντέξει βάρος έως δύο τόνους, δηλαδή ακόμα και μικρά φορτηγά.

Η Ολλανδία πρωτοπορεί στην αξιοποίηση των 3D εκτυπωτών στον τομέα των κατασκευών.

Η γέφυρα δόθηκε ήδη στην κυκλοφορία. Έχει μήκος 8 μ., πλάτος 3,5 μ., και δημιουργήθηκε από περίπου 800 διαδοχικά στρώματα ενισχυμένου με χάλυβα σκυροδέματος που βγήκαν από τον εκτυπωτή. Είναι έργο μηχανικών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν, και σύμφωνα με τον Τεό Σαλέτ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αν και δεν είναι πολύ μεγάλη, το γεγονός ότι βγήκε από εκτυπωτή την κάνει μοναδική. «Στο μέλλον, μετά την εμπειρία που αποκτήθηκε, θα επιχειρηθεί να εκτυπωθούν ακόμα μεγαλύτερες γέφυρες από μπετόν», τόνισε ο μηχανικός του ολλανδικού πανεπιστημίου.

Πέρσι μια ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία παρουσίασε ένα μοναδικό τρισδιάστατο εκτυπωτή που μπορεί να χτίσει σπίτια. Μια άλλη νεοσύστατη εταιρεία, η MX3D, άρχισε την εκτύπωση γεφυρών από ανοξείδωτο χάλυβα. Ήδη έχει κατασκευάσει το ένα τρίτο μιας χαλύβδινης γέφυρας, την οποία αναμένει να έχει ολοκληρώσει έως τον ερχόμενο Μάρτιο και να την έχει τοποθετήσει πάνω από κανάλι του Άμστερνταμ έως τον Ιούνιο του 2018.