Από μία επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση ο όμιλος «Μυτιληναίος» μετατρέπεται σε έναν οργανισμό ευρωπαϊκού επιπέδου, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κλείνοντας την ενημέρωση των επενδυτών και αναλυτών με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2016

Από μία επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση ο όμιλος «Μυτιληναίος» μετατρέπεται σε έναν οργανισμό ευρωπαϊκού επιπέδου, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κλείνοντας την ενημέρωση των επενδυτών και αναλυτών με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2016.

Ο εμπνευστής και ιδρυτής του ομίλου χαρακτήρισε τον εταιρικό μετασχηματισμό ως «κολοσσιαία αλλαγή» και καταλήγοντας στο conference call με τους αναλυτές ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους τον ερχόμενο Αύγουστο δίνοντας την υπόσχεση για οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που θα κάνουν τους επενδυτές «ιδιαίτερα χαρούμενους».

Ο κ. Μυτιληναίος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και αφού επισήμανε την «ιστορική στιγμή» που αποχαιρετά αναλυτές και επενδυτές υπό την ιδιότητα του προέδρου του «τωρινού σχήματος» τους έδωσε μία πρόγευση για το μέγεθος του νέου ομίλου, στον οποίο και πάλι θα ηγείται: «Αναμένουμε για το 2017 κύκλο εργασιών 1,5 δισ. ευρώ, EBITDA 300 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ».

Πρόσθεσε πως το προσεχές διάστημα η διοίκηση και τα στελέχη του ομίλου «θα δραστηριοποιηθούμε ενεργά με τους επενδυτές για να τους εξηγήσουμε τα οφέλη της συγχώνευσης αλλά και για την αλλαγή νοοτροπίας και μεγεθών των τριών δραστηριοτήτων του ομίλου».

Η ΔEH

Από τις ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις του προέδρου του ομίλου, όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειπε και η τοποθέτηση του πάνω στο θέμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την πώληση μονάδων της  ΔΕΗ.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε και για την ακρίβεια αν υπάρχει ενδιαφέρον του «Μυτιληναίου» για απόκτηση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, ο πρόεδρος απάντησε: «Λέγονται πολλά για ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων. Θα τοποθετηθούμε μόλις ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο από την κυβέρνηση. Μέχρι τότε δεν θα πούμε τίποτα. Το γνωρίζετε αυτό και για διάφορες ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες μας ζητήθηκε να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις αρνηθήκαμε να κάνουμε σχόλιο προτού υπάρξει κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος.

Εξάλλου, στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις του ομίλου με τη  ΔΕΗ και συγκεκριμένα της «Αλουμίνιον της Ελλάδας», ο πρόεδρος στην εισαγωγική τοποθέτηση του, χαρακτήρισε ως ένα από τα θετικά νέα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των εταιριών για την προμήθεια ρεύματος.

The Best

Οι ερωτήσεις των αναλυτών επικεντρώθηκαν επίσης και στην πορεία της «Αλουμίνιον της Ελλάδας» και ιδίως ως προς την εφαρμογή του τρίτου κατά σειρά προγράμματος περικοπής δαπανών «TheBest», μετά τα δύο προηγούμενα «Mellon» και «Excellence».

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, το «Αλουμίνιον» είναι από τις καλύτερες μονάδες στον κόσμο και τα δύο προγράμματα έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα.

«Κάποιοι θα θεωρούσαν ότι αυτά ήταν αρκετά. Εμείς δεν σταματήσαμε συνεχίζουμε να μειώνουμε τα κόστη, έχουμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα ανταγωνισμού, που το μέγιστο των περικοπών που μπορούμε να πετύχουμε είναι τα 150 δολάρια ανά τόνο. Κάτι που είναι πολύ δύσκολο, κι αν τα καταφέρουμε τότε θα έχουμε το μικρότερο κόστος από τα αλουμινάδικα της Μέσης Ανατολής».

Ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε πως ο συνδυασμός του προγράμματος «TheBest» με τη σημαντική ανάκαμψη των τιμών (LME) του αλουμινίου θα φέρει επωφελή αποτελέσματα για τον όμιλο.

(Πηγή: euro2day.gr)