Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και χθες κατά τις δύο δημοπρασίες για τη διακοψιμότητα, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις από τη βιομηχανία προς την κυβέρνηση να προωθήσει την επέκταση εφαρμογής του μέτρου και μετά τον προσεχή Οκτώβριο
Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και χθες κατά τις δύο δημοπρασίες για τη διακοψιμότητα, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις από τη βιομηχανία προς την κυβέρνηση να προωθήσει την επέκταση εφαρμογής του μέτρου και μετά τον προσεχή Οκτώβριο.

Συνολικά, απορροφήθηκαν 1.000 MW σε κάθε δημοπρασία (ΥΔΦ1 και ΥΔΦ 2), με τις τιμές να διαμορφώνονται σε 50.000 και 47.450 ευρώ/MW/έτος, επίπεδα που κρίνονται ικανοποιητικά από τους συμμετέχοντες. Η προχή της υπηρεσίας αφορά στο χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου ως 30 Ιουνίου.

Η ενεργοβόρος βιομηχανία πιέζει το ΥΠΕΝ να υποβάλει αίτημα προς την Κομισιόν για την παράταση του μέτρου, καθώς όχι μόνο έχει ευνοϊκά αποτελέσματα για το ενεργειακό κόστος, αλλά και ταυτόχρονα παίζει ένα σημαντικό ρόλο σε περιόδους κρίσης ενεργειακής τροφοδοσίας, όπως αυτή που ταλαιπώρησε το εγχώριο σύστημα κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεαία του ΥΠΕΝ εμφανίζεται επιφυλακτική, αξιολογώντας και άλλες παραμέτρους του συγκεκριμένου μέτρου.

Σε κάθε περίπτωση, η διακοψιμότητα είναι προς το παρόν ο μόνος μηχανισμός απόκρισης στη ζήτηση (demand response) που λειτουργεί στην ελληνική αγορά και στόχος τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των αρμόδιων φορέων της αγοράς θα πρέπει να είναι η διεύρυνση αυτών των μηχανισμών (με όποιες αλλαγές κρίνονται αναγκαίες) και όχι το αντίθετο.