Η Citigroup είπε αυτά που είπε,για παράταση κινδύνων grexit, γιατί πρέπει να κάνει την δουλειά της και καλά κάνει. Αλλά όποιος περιμένει να δει δραχμή από κυβέρνηση Τσίπρα καλύτερα να κάτσει στην "ουρά" με εκείνους που περίμεναν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, με κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, και οι αμερικανικές βάσεις από την Ελλάδα, με κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου

Η Citigroup είπε αυτά που είπε,για παράταση κινδύνων grexit, γιατί πρέπει να κάνει την δουλειά της και καλά κάνει. Αλλά όποιος περιμένει να δει δραχμή από κυβέρνηση Τσίπρα καλύτερα να κάτσει στην "ουρά" με εκείνους που περίμεναν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, με κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, και οι αμερικανικές βάσεις από την Ελλάδα, με κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.

Ούτε ο Τσίπρας θα φύγει εύκολα από την κυβέρνηση. Ούτε το ευρώ θα φύγει από την Ελλάδα με ελληνική πολιτική βούληση. Εκτός βέβαια ατυχήματος από βούληση των δανειστών.

Το 90% της πολιτικής σκηνής τρέμει τηδραχμή. Και το 10% που λέει ότι την θέλει είναι ανάμεσα σε εκείνους που περιμένουν να αναστηθεί ο Στάλιν ή ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς για να πάρει την Πόλη...

To grexit είναι ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και δεν θα βγει ούτε και με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Οπότε όσοι υπολογίζατε "επενδύσεις" ασελγώντας (με δραχμές) στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας μην παρασύρεστε από αναλύσεις οίκων ή τις αμετάφραστες δηλώσεις Τσακαλώτου για ανοικτό και θέμα grexit…

Στην Ελλάδα το πρόβλημα της οικονομίας είναι καθαρά πολιτικό. Και θα παραμείνει πολιτικό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πολιτικούς συνεταίρους του πού ούτε ξέρουν από πού έρχονται και προς τα που πηγαίνουν…

Το αριστερό μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό και ως τρίτο μνημόνιο έχει βάλει την οικονομία σε τέτοια τροχιά που είσαι πισθάγκωνα δεμένος σε άρμα μόνο πολιτικών επιλογών και αποφάσεων….

Βέβαια,έτσι και αλλιώς, η αντιπολίτευση έχει φροντίσει να κάνει την οικονομία τόσο πολύ ελεγχόμενη από το κράτος που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Αλέξης Τσίπρας έχουν λόγους να την ξεστρατίσουν εμπλεκόμενοι με την δραχμή για να καταλήξουν εδώ που είναι και σήμερα...

Ρίξτε μια ματιά στα χαρακτηριστικά της και ξανασκεφτείτε γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη την δραχμή ακόμη και στην μανία του να μην χάσει την εξουσία.

Η αποκρατικοποίηση και οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προσδιορίζονται από κανόνες ελεύθερης αγοράς, ελεύθερου ανταγωνισμού ή προσφοράς και ζήτησης. Το κριτήριο είναι μόνο εισπρακτικό και το επιβάλλουν οι ανάγκες του κράτους για τις σπατάλες σε Καρανίκες και άλλα πολλά.

Οι κρατικές προμήθειες, τα δημόσια έργα, το μοίρασμα των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αγορά εργασίας παραμένουν στα χέρια του κράτους. Και μόνο το κράτος θα συνεχίζει να μοιράζει την "πίτα" με πρόσχημα τα προαπαιτούμενα του μνημονίου μέχρι και το 2022.

Η προσφερόμενη αγορά εργασίας είναι μόνο η κρατική ενώ η ιδιωτική αγορά παράγει ανεργία και μετανάστευση.

Η Ελλάδα μετατρέπεται, κατά 95%, σε χώρα με κρατική οικονομία, με βιοτεχνίες μεσαίες και μεγάλες (ορισμένες από τις οποίες λέγονται και βιομηχανίες από συνήθεια...) με τουριστικές υπηρεσίες για φτωχοτουρισμό. Και διάφορες άλλες υπηρεσίες (υγείας, ασφαλειών , μεταφορών) που σύντομα θα τις ξεχάσουμε.

Επενδύσεις, που τυχόν θα άλλαζαν το σημερινό μοντέλο της φτωχής ελληνικής οικονομίας (η οποία θα συρρικνώνεται ημέρα με την ημέρα), δεν γίνονται όπως και στηχώρα του Μαδούρο και σε άλλα καθεστώτα με πολιτικά ελεγχόμενες οικονομίες.

Συνεπώς ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύοντας μόνο στην εξουσία δεν έχει λόγο να φορτωθεί (εκτός από τα μνημόνια -το τρίτο τρέχει και το τέταρτο έρχεται...) και την ταλαιπωρία της δραχμής.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα μιλώντας για την τρομάρα που πήρε όταν διάβασε τα σενάρια Βαρουφάκη για τυχόν επιστροφή στηδραχμή.

Αλλά και πέραν τούτου. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έχει καιρό να μιλάει για εκλογικούς νόμους, για αναθεώρηση του Συντάγματος, για την εκλογή του Προέδρου και δεν έχει τίποτε να πει για την Ελλάδα που γερνάει με τους νέους να την εγκαταλείπουν στα χέρια των γερόντων και των αναρχικών σημαίνει ότι έχει κάνει τις εκτιμήσεις του.

Η Ελλάδα και η οικονομία της ελέγχεται τόσο ανεμπόδιστα από την πολιτική που και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να ανατρέψει το σημερινό "μοντέλο" για χατίρι όσων προτείνουν λύση με δραχμή. Μήπως θα σκάσει κανείς που η Ελλάδα μικραίνει και γερνάει; Ίσως οι αστοί και η μεσαία τάξη. Αλλά και αυτοί μας τελειώνουν. Που θα πάει...Θέμα χρόνου είναι.

(από www.capital.gr)