Πλατφόρμα Παρουσίασης Ενεργειακών Καινοτομιών και Συνάντησης Ειδικών του Τεχνολογικού Τομέα Αποτέλεσε το 1st Energy Tech Forum του energia.gr

Πλατφόρμα Παρουσίασης Ενεργειακών Καινοτομιών και Συνάντησης Ειδικών του Τεχνολογικού Τομέα Αποτέλεσε το 1st Energy Tech Forum του energia.gr
energia.gr
Παρ, 8 Απριλίου 2016 - 14:26
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2016, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων το 1st Energy Tech Forum, από το energia.gr, το πρωτοπόρο Ελληνικό ενεργειακό portal. Το ιδιαίτερο αυτό event του energia.gr έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο κοινό νέες ενεργειακές τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές, καθώς και πρωτότυπες ιδέες που αναπτύσσονται σήμερα στη χώρα μας στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, στα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2016, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων το 1 st Energy Tech Forum, από το energia.gr, το πρωτοπόρο Ελληνικό ενεργειακό portal. Το ιδιαίτερο αυτό event του energia. gr έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο κοινό νέες ενεργειακές τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές, καθώς και πρωτότυπες ιδέες που αναπτύσσονται σήμερα στη χώρα μας στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, στα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα.

Το 1 st Energy Tech Forum, η ανοικτή αυτή συνάντηση για τις Ενεργειακές Τεχνολογίες και την Καινοτομία, που διοργάνωσε το energia. gr, υπό την αιγίδα και με την συνεργασία του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( IENE), αποτέλεσε πλατφόρμα συνάντησης ερευνητικών ομάδων με ενδιαφερόμενους επενδυτές και επιχειρηματίες του χώρου ώστε να διευκολυνθεί η προώθηση τεχνολογιών, συστημάτων και προϊόντων που μπορεί να έχουν εμπορική εφαρμογή.

Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο Διευθυντής του energia . gr κ. Κωστής Σταμπολής, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία των ενεργειακών τεχνολογιών στη χώρα μας διαχρονικά και στις προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζουν, τονίζοντας ότι το energia. gr , από την έναρξη της λειτουργίας του, το 2001, στηρίζει και προβάλλει ενεργά την τεχνολογική καινοτομία στον ελληνικό ενεργειακό χώρο.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο εμπνευστής και Γενικός Διευθυντής της πρωτοποριακής Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia, ομότιμος καθηγητής Βασίλης Μακιός. «Το πείραμα του Corallia, που υπάρχει εδώ και 10 χρόνια, απέδειξε ότι το δυναμικό στη χώρα υπάρχει, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί αν του δοθεί πεδίο δράσης. Θέλουμε να δώσουμε στους νέους ένα όραμα», υπογράμμισε κ. Μακιός.


O καθηγητής Βασίλης Μακιός

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Corallia, το οποίο συνδιοργάνωσε μαζί με το energia. gr το 1 st Energy Tech Forum, είναι και το EduTrip σε μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια ( Stanford, U. C. Berkeley, MIT, Georgia Tech & UC San Diego), που φέτος πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά, με στόχο την γνωριμία των Ελλήνων φοιτητών με μια διαφορετική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και η μεταφορά γνώσης και εμπειρίας από επιτυχημένες πρακτικές του εξωτερικού στα δικά τους ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μακιός, η μικροηλεκτρονική είναι Internet of things και για το λόγο αυτό το Corallia αποφάσισε να μπει στον «έξυπνο» τουρισμό, στις ιχθυοκαλλιέργειες και την «έξυπνη» γεωργία ( smart agro).

Στη συνέχεια, χαιρετισμό εκ μέρους του ΙΕΝΕ, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη το 1 st Energy Tech Forum, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης.

Πρώτη ομιλήτρια της εναρκτήριας συνεδρίας του 1 st Energy Tech Forum, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής του energia. gr, κ. Κωστής Σταμπολής, ήταν η κ. Ρούλα Μπαχταλιά, Programme Manager του Egg, η οποία ανέλυσε το παράδειγμα του Egg και τη συμβολή του στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον ενεργειακό τομέα.

Την μετάβαση από τις μεγάλες προκλήσεις στις καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ενέργειας αναφέρθηκε στη δική του ομιλία ο καθηγητής Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, ενώ περιέγραψε και τη δραστηριότητα του cluster Chorus.


O καθηγητής Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος

Στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας ως παράθυρο ευκαιρίας για καινοτομία αναφέρθηκε στη δική του ομιλία ο κ. Ραφαήλ Μωυσής, Πρόεδρος επί τιμή του ΙΟΒΕ. Ο κ. Μωυσής τόνισε ότι, ενόψει της εκτίμησης ότι η αποθήκευση ηλεκτρισμού θα καταστεί απαραίτητη στην Ελλάδα νωρίτερα από ότι στην Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ, τα κίνητρα και η προοπτική για καινοτόμες σχετικές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές στη χώρα μας.

Ο κ. Ραφαήλ Μωυσής μιλώντας στο 1st Energy Tech Forum του energia.gr

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παντελής Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και Διευθυντής Εργαστηρίου Μηχανολογικού Σχεδιασμού Τομέας Υλικών, Διεργασιών και Μηχανολογίας του εν λόγω Πανεπιστημίου ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του πιλοτικού υβριδικού πάρκου παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο Τοπείρου.

Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του άνθρακα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάβαση σε πιο «καθαρές» μορφές ενέργειας, αν και οι ΑΠΕ παραμένουν ο βασικός καταλύτης για τον ευρωπαϊκό στόχο της απαλλαγής από τον άνθρακα και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τόνισε, στη δική του ομιλία, ο Διευθυντής του E3MLab στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθηγητής Παντελής Κάπρος από το βήμα του 1st Energy Tech Forum τoυ energia.gr.

Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ, ο οποίος έχει αναπτύξει στο ΕΜΠ το μοντέλο PRIMES, το οποίο είναι το κυριότερο «εργαλείο» πίσω από τον Οδικό Χάρτη της ΕΕ για το 2050, στη στρατηγική 2929 για τις ΑΠΕ, τη νέα οδηγία για την ενεργειακή αποδοτικότητα κλπ. ανέφερε ότι τέτοια μέσα είναι το βιοαέριο και τα τρίτης γενιάς βιοκαύσιμα που δεν προκαλούν πρόβλημα στο περιβάλλον ή στον διατροφικό εφοδιασμό.

Σε παρέμβασή του, ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία του energia. gr να διοργανώσει το 1st Energy Tech Forum, αναφέρθηκε τόσο στη δική του εμπειρία από τη συνεργασία με τον ελληνικό κλάδο των ενεργειακών τεχνολογιών, όσο και στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου της χώρας για την υστέρησή της στον τομέα αυτό, παρά το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και τις πρωτοποριακές ιδέες που συχνά αναπτύσσονται.

Στη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των υδρογονανθράκων, στην τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα ( CCS) και στις τεχνολογικές εφαρμογές του υδρογόνου επικεντρώθηκε η δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης, με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΙΕΝΕ κ. Χατζηβασιλειάδη.

Αναλυτικότερα, την πρωτοπόρο τεχνολογία που θα αξιοποιήσει η Energean Oil & Gas στο πεδίο Έψιλον στον Πρίνο παρουσίασαν οι κκ. Vincent Reboul-Salze, Διευθυντής μηχανολογικών εγκαταστάσεων, και Βασίλης Ζένιος, Διευθυντής εκτέλεσης της ανάπτυξης του πρότζεκτ του πεδίου Έψιλον. Όπως τόνισαν, το πεδίο Έψιλον θα λειτουργήσει ως ένα είδος «μη επανδρωμένου δορυφόρου», συνδεδεμένου με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας της εταιρείας στον κόλπο της Καβάλας.


O κ. Vincent Reboul-Salze, Energean Oil & Gas

Την εκτίμηση της δυνατότητας γεωλογικής αποθήκευσης του διοξειδίου του άνθρακα στη μεσοελληνική αύλακα και γεωχημική παρακολούθηση του φυσικού CO 2 στη Λεκάνη της Φλώρινας, στη ΒΔ Μακεδονία, μέσω μοντελοποίησης, ως καινοτόμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανέλυσε ο Δρ. Νικόλαος Κούκουζας, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) (Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων - CPERI)

To 2015 ήταν η χρονιά που είχε προγραμματιστεί από τους «ηγέτες» του χώρου των τεχνολογιών υδρογόνου στον κλάδο του αυτοκινήτου για να ξεκινήσει η εμπορική διάθεση οχημάτων στην αγορά, τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός, Χημικός Μηχανικός και Τεχνικός Σύμβουλος της Tropical ΑΕ, μιας μικρής ελληνικης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο υδρογόνο, μιλώντας στο πλαίσιο του 1st Energy Tech Forum τoυ energia.gr.

Στην ομιλία του με θέμα «Προϊόντα Τεχνολογίας Κυψελών Καυσίμου Υδρογόνου», κ. Βραχνός, επισήμανε ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, ως αυτόνομο διασκορπισμένο σύστημα παραγωγής ενέργειας ή να συνδεθεί με δίκτυο. Μπορεί, επίσης, να λειτουργήσει σε μικρή κλίμακα, μικρότερη από 1 kWέως 1 MW για την ώρα, ενώ δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς.

Στην τρίτη ενότητα, που επικεντρώθηκε στα υδροηλεκτρικά έργα, τα ηλεκτρικά δίκτυα, τους έξυπνους μετρητές και άλλες νέες υπηρεσίες, ο κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός της Διεύθυνσης Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ, αναφέρθηκε στην κατασκευή του φράγματος ΥΗΕ Πλατανόβρυσης από σκυρόδεμα κυλινδρικής συμπύκνωσης (ΣΚΣ- RCC ).

Τα Συμβιωτικά Δίκτυα iSymbiolabs, που λειτουργούν με τη Δύναμη των Δεδομένων, ανέλυσε η ερευνητική ομάδα που αποτελούν οι κ. Αντώνης Κοκκόσης 1,2, κ. Θεόδωρος Δαλαμάγκας1, κ. Γεώργιος Λιγνός2, κ. Στέλιος Μπίκος2, κ. Θανάσης Γεντίμης1, (1)Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά (2) Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Στη συνέχεια, το δικό της έργο παρουσίασε η ερευνητική ομάδα των κκ. Γεώργιου Παπαϊωάννου1,4, Χρήστου Δικαιάκου1, Γεώργιου Ευαγγελίδη1, Παναγιώτη Παπαϊωάννου2, Διονύσιου Γεωργιάδη 3, (1)Τμήμα Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης, Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) (2) Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (3) Dpt. Of Management, Technology and Economics. ETH Zurich, Chair of Entrepreneurial Risks (4) Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών σε Μη Γραμμικά Συστήματα, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Πατρών. Αντικείμενο της έρευνας ήταν η ανάλυση της συνεξέλιξης των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας και Ιταλίας χρησιμοποιώντας την ανάλυση με Wavelets.

Στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας αξιοποιώντας την τεχνολογία των μεταυλικών επικεντρώθηκαν στη δική τους έρευνα οι Δρ. Αντώνιος Λάλας1,2, κ. Ν. Κανταρτζής2, κ. Δ. Τζοβάρας1, κ. Θ. Τσιμπούκης2 , (1) Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (2)Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η 4η Ενότητα, που είχε ως θέμα την ενεργειακή αποδοτικότητα στον κτιριακό τομέα και συντονιστή τον κ. Αλέξανδρο Βραχνό, ξεκίνησε με την παρουσίαση της έρευνας των Δρ. Βασίλη Νικολόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Συνιδρυτή της Intelen Inc, και κ. Αγγελικής Μπούσιου, MSc , Behavioral Scientist της Intelen. Θέμα της παρουσίασης ήταν «Υπηρεσίες Διαχείρισης Ζήτησης, μέσω Αλλαγής Ενεργειακής Συμπεριφοράς στο Νησί της Κρήτης, βάσει Έξυπνων Μετρητών και Μίας Ψηφιακής Πλατφόρμας για Αλληλεπίδραση Οικιακών Καταναλωτών».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μελέτη για τη διαχείριση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε κτίρια με βάση την πρόβλεψη της χρήσης ηλεκτρικών φορτίων με ανάλυση μετρητικών δεδομένων. Τη μελέτη διεξήγαγε ερευνητική ομάδα την οποία αποτελούσαν ο κ. Χρήστος Βιτέλλας (Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός, Optiflex Energy) , ο κ. Σπύρος Βιτέλλας(Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός, Optiflex Energy) , ο Δρ. Ευάγγελος Τοπάλης (Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών) και ο κ. Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Την μελέτη περίπτωσης ( case study) της χρήσης αλγόριθμων βελτιστοποίησης για καλύτερο σχεδιασμό κτιρίων με παράδειγμα την πρακτική εφαρμογή σε βιοτεχνικό κτίριο παρουσίασε ο Δρ. Βασίλειος Μαχαιράς (Πολιτικός Μηχανικός Ph. D. Α.Π.Θ.), ολοκληρώνοντας την 4η συνεδρία του 1st Energy Tech Forum τoυ energia.gr.

Η 5η ενότητα είχε ως θέμα τις πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές στην ηλιακή ενέργεια (θερμικά και φωτοβολταϊκά συστήματα).

Η ενότητα ξεκίνησε με παρουσίαση της τεχνολογίας «Πρωτέας Ηλιακή Πολυπαραγωγή», και ανάλυση των προοπτικών εφαρμογής της στα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά, από τον κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ήλιοτρον ΑΕ και Μέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ.

Ακολούθησε η παρουσίαση του φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής πάγου από τον ήλιο χωρίς συσσωρευτές, που αναπτύσσουν ο καθ. Π. Αξαόπουλος και ο κ. Μ. Θεοδωρίδης (Τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας, ΤΕΙ Αθηνών). Στη συνέχεια παρουσιάστηκε εργασία με θέμα «Το Πρόγραμμα SOLEA : Εκτίμηση του Δυναμικού Ηλιακής Ενέργειας σε Πραγματικό Χρόνο», των κκ. Παναγιώτη Κοσμόπουλου, Michael Taylor , Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ινστιτούτο Ερευνών, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Στέλιου Καζαντζή, World Radiation Center, Physikalisch- Meteorologisches Observatorium ( Davos, Switzerland).

Η ανάλυση διατάξεων ηλιοθερμικών αεριοστροβίλων και ατμοστροβίλων ήταν το αντικείμενο της έρευνας της ερευνητικής ομάδας που αποτελούν οι: κ. Χρήστος Καλαθάκης1 (Υποψήφιος Διδάκτωρ), κ. Νικόλαος Αρετάκης1 (Επίκουρος Καθηγητής), κ. Ιωάννης Ρουμελιώτης2 (Επίκουρος Καθηγητής), Δρ. Αλέξιος Αλεξίου1 (Δρ. Μηχανολόγος-Μηχανικός), καθ. Κων/νος Μαθιουδάκης1, (1) Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (2)Τομέας Ναυπηγικής και Ναυτικής Μηχανολογίας, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Τέλος, την ανάπτυξη ολοκληρωμένου μεθοδολογικού εργαλείου εφαρμογής υβριδικών σχημάτων ΑΠΕ, με στόχο την επίτευξη ενεργειακής αυτονομίας και αυτονομίας σε νερό για τις νησιωτικές περιοχές παρουσίασαν οι κ. Ι.Κ. Καλδέλλης, κ. Κ.Α. Καββαδίας, Π. Κτενίδης, Δ. Ζαφειράκης, Γ. Σπυρόπουλος, Γ. Ξύδης, Σ. Λιάρος, Δ. Αποστόλου, Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, κ. Αιμ. Μ. Κονδύλη, κ. Χ. Παπαποστόλου, Εργαστήριο Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων, ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα

Η και τελευταία ενότητα του 1st Energy Tech Forum τoυ energia.gr ήταν αφιερωμένη στη βιομάζα και την αιολική ενέργεια, υπό τον συντονισμό του κ. Νικόλαου Σοφιανού, Συντονιστή Ερευνητικών Προγραμμάτων και Μέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ.

Ο κ. Γεώργιος Αργύρης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, και ο κ. Γεώργιος Γκαρμπούνης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, παρουσίασαν την αξιολόγηση περίπτωσης μελέτης του ΧΥΤΑ ΠΕ Λάρισας, ως παράδειγμα εναλλακτικής διαχείρισης βιοαερίου, ενώ η επόμενη εργασία, από τους κκ. Νικόλαο Αραπκουλές, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Heliix Inc, και Νικόλαο Σαρούκο, Business Developer της ίδιας εταιρείας, είχε ως αντικείμενο την τεχνολογία ανάκτησης απόβλητης ενέργειας που αναπτύσσει η Heliix.

Η εφαρμογή και μεθοδολογία υπολογισμού των επιπτώσεων των πάρκων των ανεμογεννητριών στις ασύρματες επικοινωνίες και τις υπηρεσίες τηλεόρασης ήταν το αντικείμενο της μελέτης του κ. Διονύσιου Π. Καλογερά (Πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών, Ραδιοηλεκτρολόγος Α’, MSc in Data Communications & Networks, Υποψήφιος Διδάκτορας, Μέλος ΕΕΦ).

Ακολούθησε η παρουσίαση της μελέτης και κατασκευής σύγχρονης μηχανής μονίμων μαγνητών αξονικής ροής για χρήση ως ανεμογεννήτρια, που εκπόνησαν οι καθ. Τζόγια Καππάτου, Επίκουρη Καθηγήτρια, και κκ. Γεώργιος Ζαλοκώστας και Δημήτριος Σπυράτος, Φοιτητές (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Τέλος, στις σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές της αξιολόγησης απόδοσης αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν αφιερωμένη η εργασία που παρουσίασαν στο 1st Energy Tech Forum ο κ. Κων/νος Γκαράκης, Ενεργειακός Μηχανικός, MSc, ΜΑ, Εργαστήριο ΑΠΕ, Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας, ΤΕΙ Αθηνών, και ο κ. Κων/νος Λουκίδης, Ενεργειακός Μηχανικός, ΜΒΑ.

Τη λήξη των εργασιών του 1st Energy Tech Forum κήρυξε ο Διευθυντής του energia . gr, κ. Κωστής Σταμπολής, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την παρουσίαση τόσο εξαιρετικά ενδιαφερουσών τεχνολογικών εφαρμογών στον τομέα της ενέργειας. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι το επόμενο Energy Tech Forum του energia. gr, που θα πραγματοποιηθεί πιθανόν ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους, θα συνοδεύεται και από event B2 B ανάμεσα στις επιστημονικές ερευνητικές ομάδες του ελληνικού ενεργειακού τομέα και τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

 

Κύριος Χορηγός του 1st Energy Tech Forum, ήταν η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Χορηγός η SIEMENS και Υποστηρικτές οι εταιρείες ENSCO και Energean Oil and Gas, ενώ Media Partner ήταν η εφημερίδα « Καθημερινή».