English | Ελληνικά
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
Άρθρο
Ειδήσεις Ελληνικές

Παρουσιάστηκε ο Πρότυπος Φωτοβολταϊκός Σταθμός Στέγασης Αυτοκινήτων και το Αίθριο του Κτιρίου του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

Με ιδιαίτερη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από τους παραβρισκόμενους ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Πρότυπου Φωτοβολταϊκού Σταθμού στέγασης αυτοκινήτων & αιθρίου κτιρίου Επιστημονικού Πάρκου Πατρών από το Ινστιτούτο Καινοτομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης “ΑΕΙΠΛΟΥΣ” (www.aeiplous.org) την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. Την εκδήλωση, η οποία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Μεσογειακού Προγράμματος ENPI CBCMED, DIDSOLIT - PB (www.didsolit.eu), παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ερευνητών, πανεπιστημιακών, εκπροσώπων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φωτοβολταϊκών και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

 

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ, Καθ. Βασίλης Αναστασόπουλος, ο οποίος συνεχάρη όλη την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου ΑΕΙΠΛΟΥΣ για την ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος τονίζοντας, ότι τέτοια καινοτόμα έργα αναβαθμίζουν την τοπική και ευρύτερη περιοχή και πρέπει να αποτελέσουν την αρχή για περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του Έργου DIDSOLIT- PB από τον Συντονιστή του Έργου, Αναπλ. Καθ. Ευάγγελο Παπαδάκη και η παρουσίαση των πέντε προτεινόμενων καινοτόμων τεχνολογιών αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας ( Παραβολικά κάτοπτρα για ηλεκτροπαραγωγή, Κάτοπτρα με χρήση μηχανής Stirling για ηλεκτροπαραγωγή, Ημιδιαφανή φωτοβολταϊκά στοιχεία για ηλεκτροπαραγωγή, Εύκαμπτα φωτοβολταϊκά στοιχεία για ηλεκτροπαραγωγή, Ηλιακή ψύξη χώρων με δυνατότητα θέρμανσης αυτών και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης), οι οποίες εγκαταστάθηκαν από τους άλλους εταίρους του έργου DIDSOLIT PB.

Στη συνέχεια ο Δρ. Θανάσης Φατσικώστας, τεχνικός εμπειρογνώμονας του έργου DIDSOLIT PB παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της εγκατεστημένης καινοτόμου τεχνολογίας εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας του Πρότυπου Φωτοβολταϊκού Σταθμού και ο κ. Ανδρέας Κότσιφας, Διευθυντής της Εταιρίας EcoProgress, η οποία ανέλαβε την εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού στέγασης αυτοκινήτων και του αιθρίου κτιρίου του ΕΠΠ, παρουσίασε τη μεθοδολογία της εγκατάστασης αλλά και πώς αντιμετωπίστηκαν δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια λόγω της ιδιαιτερότητας των υλικών.

Ακολούθησε η υπογραφή συμφωνητικού παράδοσης –παραλαβής μεταξύ Ινστιτούτου ΑΕΙΠΛΟΥΣ και Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με σύντομες τοποθετήσεις από εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την καινοτόμο τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού. Ενδεικτικά, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι κ. Ελευθέριος Φίλιος, εκπρόσωπος της εταιρίας GREENSTRUCT P.C, ο κ. Σπύρος Λιάκος από την τεχνική εταιρία Greenox και ο κ. Κων/νος Τάγαρης από τον όμιλο εταιριών Αlumil.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την περιήγηση των παρευρισκομένων στους χώρους του Πρότυπου Φωτοβολταϊκού Σταθμού στέγασης αυτοκινήτων & αιθρίου του κτιρίου ΕΠΠ. Η ερευνητική ομάδα παρουσίασε τον εξοπλισμό και τα συστατικά μέρη της εγκατάστασης απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού που για πρώτη φορά επισκέπτονταν μια τέτοια εγκατάσταση.

Υποστηρικτές
Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα
Σχετικά
11th SE Europe Energy Dialogue

Ενεργειακές Αγορές

Διεθνείς Τιμές

 • Αργό Πετρέλαιο
  Brent 25/04 $73,71/βαρέλι
  WTI 25/04 $67,67/βαρέλι
 • Λιθάνθρακας
  Global RB,15/03 $92/tn
 • Φυσικό Αέριο
  04/03 $6,87 - 10000 MMBTU
 • Ευρωπαϊκά Δικαιώματα Εκπομπών (ETS)
  25/04 €13,09

Στην Ελλάδα

 • Αμόλυβδη Βενζίνη
  Λιανική-Μ.Όρος Αττικής,24/04  €1,567/lt
 • Αμόλυβδη Βενζίνη, 95 RON
  Εκ Διυλιστηρίου,25/03 €473,40/m3
 • Μαζούτ No 180 (1% S)
  Εκ Διυλιστηρίου,23/04 €-/m3
 • Diesel Κίνησης 10 PPM (0)
  Εκ Διυλιστηρίου,25/03 €563,02/m3
 • Ηλεκτρισμός - Ο.Τ.Σ.
  ΔΕΣΜΗΕ,25/04 €53,756/MWh
Αναλυτικές Τιμές » Τιμές Καυσίμων »
Videos
Κατάλογος Ενεργειακών Επιχειρήσεων - Business Directory
Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί
 • ΙΕΝΕ
 • IEA
Συνεργαζόμενα Μέσα
 • Euro2day
 • NOMISMA
 • FMVOICE